3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Compartments Dance Project"

3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού 'Compartments Dance Project'

Ύστερα από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Compartments Dance Project" πραγματοποιείται φέτος αναβαθμισμένο στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 16 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Compartments Dance Project" διοργάνωσε για πρώτη φορά η δημιουργός της Αμαξοστοιχίας –Θεάτρου Τατιάνα Λύγαρη, το 2016, ως συνέχεια του ήδη επιτυχημένου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ", μετά από την εντυπωσιακή αντιπροσώπευση και τα δημιουργικά αποτελέσματα που παρουσίασε ο σύγχρονος χορός στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Πυρήνας του Φεστιβάλ παραμένει το New Wagon με τα 12 μικρά "διαμερισματάκια" του (compartments) αλλά χορευτικές performances θα φιλοξενηθούν και στα υπόλοιπα βαγόνια, στο νέο υπαίθριο stageτης Αποβάθρας, στο Cargo-Wagon και σε κάθε απρόβλεπτο χώρο της Αμαξοστοιχίας.

Οι χορευτές καλούνται να συν-λειτουργήσουν με τους αντισυμβατικούς σκηνικούς χώρους του Τρένου στο Ρουφ, να τους εντάξουν στα projectsτους, να συνομιλήσουν μαζί τους, να δια-δράσουν με τους θεατές χρησιμοποιώντας κάθε μορφή τέχνης και να παρουσιάσουν τις χορευτικές performancesτους, διάρκειας από 10’ έως 30 λεπτά, καθημερινά για ένα 15ήμερο.Το μη κλασικό σκηνικό περιβάλλον, η εγγύτητα του χορευτή με τον θεατή-συνεπιβάτη, η οικειότητα της ιδιωτικής ατμόσφαιρας ερεθίζουν την φαντασία και προκαλούν μία έκρηξη δημιουργικότητας προσφέροντας μια ανεπανάληπτη παραστασιακή εμπειρία τόσο για τους θεατές όσο και για τους καλλιτέχνες. Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ αποτελεί αφετηρία γνωριμίας των καλλιτεχνών με το Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Πηγή έμπνευσης αποτελούν θεματικές και έννοιες που εμπεριέχονται σ’ ένα "ταξίδι" κυριολεκτικά και μεταφορικά όπως η αναχώρηση, η άφιξη, η φυγή, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός, ο αποχαιρετισμός αλλά και πιο προσωπικές και εσωτερικές "διαδρομές".

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, καθημερινά από τις 20:00 για ένα συνεχές 15ήμερο.Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των παραστάσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
τηλ. 210 9237076 
fax 210 9240108
theater@totrenostorouf.gr

ΕΣΠΑ 2014-2020


Πίσω
Το Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
mobile 6937604988 phone 2105298922 email theater@totrenostorouf.gr

Newsletter