Θέα εντός από "Το 13ο Φ" Εικαστική έκθεση στο New Wagon τον Ιούνιο

Θέα εντός από 'Το 13ο Φ'  Εικαστική έκθεση στο New Wagon τον Ιούνιο

Η ανατρεπτική ομάδα νέων καλλιτεχνών «13o φ» με πρωτοβουλία του Γιάννη Ψυχοπαίδη, εισβάλλει και διαμορφώνει εκ νέου τον ιδιότυπο χώρο του New Wagon της Αμαξοστοιχίας –Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Για λίγες μόνο μέρες, από 14 έως 30 Ιουνίου, οι καλλιτέχνες του «13ου φ» επεμβαίνουν δημιουργικά με ατομικά τους έργα, που αποτελούν όμως αναπόσπαστη ψηφίδα μιας συλλογικής οπτικής. Το Τρένο αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και μέρος των ίδιων τους των έργων.

Το «13ο φ» αποτελεί ομάδα νέων καλλιτεχνών από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, η οποία από τις πρώτες εικαστικές αναζητήσεις της μέχρι σήμερα μετρά δέκα χρόνια. Παίρνοντας τώρα το όνομά της, παρουσιάζει την πρώτη της εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Θέα Εντός» στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ. Κάθε καλλιτέχνης διεκδικεί από ένα κουπέ του New Wagon και δημιουργεί εκεί την προσωπική του γκαλερί. Δώδεκα ξεχωριστοί κόσμοι μπαίνουν σε κοινή τροχιά. Τα έργα έχουν κοινή διάσταση και θεματολογία αλλά φέρουν την προσωπική σφραγίδα και τα βιώματα του κάθε καλλιτέχνη.

Οι καλλιτέχνες του "13ο φ" προσκαλούν τους επισκέπτες να γίνουν επιβάτες του βαγονιού. Να περιηγηθούν σε δώδεκα κουπέ τέχνης, σε ένα ταξίδι εσωτερικότητας με δώδεκα στάσεις. Ένα έργο 1μx1μ εγκαθίσταται στο κάθε κουπέ και περιγράφει στον επισκέπτη-επιβάτη τα σημεία ενδιαφέροντος που τον περιμένουν όταν διανύσει το δικό του ταξίδι εντός, με σύνορα εκτός.

Το πνεύμα συλλογικότητας είναι ο κοινός τόπος της ομάδας και στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η προβολή της ιδιαιτερότητας και μοναδικότητας του κάθε καλλιτέχνη μέσα σ’ ένα προκαθορισμένο ομαδικό κάδρο.

To «13ο φ» αποτελούν οι: Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Αθανασιάδης Θανάσης, Κασσελάς Ηλίας, Κηπουρός Δήμος, Κόντογλη Τίνα, Κούρτης Κων/νος, Μακινατζής Θωμάς, Μικαγελιάν Λιάνα, Μίχα Αναστασία, Πολυχρονάκης Ζαχαρίας, Προβατά Έλενα, Χαραλαμπίδου Ευγενία
Εγκαίνια έκθεσης
: 14 Ιουνίου στις 8μμ
Επισκέψεις – Ξεναγήσεις 14-30 Ιουνίου 2018. Η είσοδος είναι δωρεάν.
καθημερινά από 8μμ. (εκτός Δευτέρας)


Βιογραφικά καλλιτεχνών

Ιφιγένεια Αβραμοπούλου

Η Ιφιγένεια Αβραμοπούλου εισήχθη με βραβείο ΙΚΥ στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας. Αποφοίτησε το 2012 με Άριστα με καθηγητές τους κ. Γ. Καστρίτση, κ. Μ. Πολυμέρη, κα. Δ. Σιατερλή (2010). Το 2017 παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση στη γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης. Την ίδια χρονιά πραγματοποίησε την εικονογράφηση του εξώφυλλου "Orlando", Virginia Woolf, εκδ. Gutenberg. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις (Art Athina 2018, Art Athina 2017, 2016 “Το πρώτο σκαλί” Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, 7ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής Αχαΐα Κλάους, 2011 Πολιτιστική Εβδομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών κλπ). Το 2015 συνεργάστηκε με τη Γιολάντα Τσιαμπόκαλου-Sadahzinia (Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου).

Αθανάσιος Αθανασιάδης

Ο Αθανάσιος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1979. Το 2012 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με καθηγητή τον κ. Γιάννη Καστρίτση. 'Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις (2016 “Το πρώτο σκαλί” Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, 2011 Πολιτιστική Εβδομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών κλπ.).

Ηλίας Κασσελάς

Ο Ηλίας Κασσελάς γεννήθηκε το 1988. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα το 2011 με καθηγητή τον κ. Γιάννη Καστρίτση. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις (2011 Πολιτιστική Εβδομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, 12 νέοι καλλιτέχνες στο Μελίνα, “Το πρώτο σκαλί” Πινακοθήκη Βογιατζόγλου κλπ). Το 2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη του ατομική έκθεση “Στη δυναμική των μεταλλάξεων” στη γκαλερί Καπλανών 5.

Δήμος Κηπουρός

Ο Δήμος Κηπουρός γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1987. Το 2011 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με καθηγητή τον κ. Γιάννη Καστρίτση. Κατά τα έτη 2014 – 2015 έκανε μεταπτυχιακό στις καλές τέχνες στο Chelsea College of Arts με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και γκαλερί σε Ελλάδα και Αγγλία.

Τίνα Κόντογλη

Η Τίνα Κόντογλη γεννήθηκε το 1985 στην Πάτρα. Το 2012 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με κατεύθυνση ζωγραφική και καθηγητή τον κ. Γιάννη Καστρίτση. Πρακτική Άσκηση στη μη κυβερνητική οργάνωση 'Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών'. Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές. Έχει δημιουργήσει εξώφυλλα βιβλίων. Έργα της εκτίθενται μόνιμα και ανήκουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας "Αγ.Ανδρέας.

Κων/νος Κούρτης

Ο Κωνσταντίνος Κούρτης γεννήθηκε το 1989 στη Λευκάδα. Το 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2008, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και την Πάτρα. Το 2017, πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής με τίτλο «Τοπία/Landscapes».

Θωμάς Μακινατζής

Ο Θωμάς Μακινατζής γεννήθηκε το 1981. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με κατεύθυνση τη ζωγραφική και καθηγητές τους κ. Μανώλη Πολυμέρη και κ. Χάρη Κοντοσφύρη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.

Λιάνα Μικαγελιάν

Η Λιάνα Μικαγιελιάν γεννήθηκε το 1985 στην Αρμενία. Το 2011 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με καθηγητή τον κ. Γιάννη Καστρίτση και για διάστημα ενός έτους παρακολούθησε την κατεύθυνση της χαρακτικής με καθηγήτρια την κα. Δήμητρα Σιατερλή. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις (2016 "Το πρώτο σκαλί" Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, 2012 "Το καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών" Αίθουσα Τέχνης Καπλανιών 5, 2011 Εικαστικός Διαγωνισμός Μονής Περιστεράς Δουρούτης, κλπ.).

Αναστασία Μίχα

Η Αναστασία Μίχα γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας το 2013, από το 2ο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον κ. Γιάννη Καστρίτση. Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια σε ΔΙΕΚ ζωγραφικής και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Π.Μ.Σ. "Εφαρμοσμένη Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη" του Πανεπιστ. Αιγαίου και του Πανεπιστ. Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.

Ζαχαρίας Πολυχρονάκης

Ο Ζαχαρίας Πολυχρονάκης αποφοίτησε το 2013 από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με κατεύθυνση Ζωγραφική και καθηγητή τον κ. Γιάννη Καστρίτση. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις (2016 "Το πρώτο σκαλί" Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, 2011 Πολιτιστική Εβδομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών κλπ.). Είναι μέλος του καλλιτεχνικού εργαστηρίου “Duende”.

Έλενα Προβατά

Η Έλενα Προβατά γεννήθηκε στην Kέρκυρα το 1988. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με καθηγητές τον κ. Γιάννη Καστρίτση και την κα. Δήμητρα Σιατερλή. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε biennale, σε residential προγράμματα και εικαστικά φεστιβάλ. Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας στον Κήπο του Λαού. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. και της Ε.Ε.Χ.

Ευγενία Χαραλαμπίδου

Η Ευγενία Χαραλαμπίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1987.Έχει αποφοιτήσει από το 2ο εργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, με καθηγητή τον κ. Γιάννη Καστρίτση το 2013. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις (2016: "Το πρώτο σκαλί" Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, 2011: Πολιτιστική Εβδομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών κλπ.)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 9237076, fax 210 9240108
theater@totrenostorouf.gr
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, (Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως)
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking


Πίσω

Συμβαίνει Τώρα

Απρόσμενοι επιβάτες - Απρόσμενα τραγούδιαΑπρόσμενοι επιβάτες - Απρόσμενα τραγούδιαστο Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Πρώτη επιβάτις η Χριστίνα Μαραγκόζη
Μουσικό Βαγόνι
The Jazz Express - SPEAKEASY NIGHTSThe Jazz Express - SPEAKEASY NIGHTSΟι “The Jazz Express” επιστρέφουν τα Σαββατόβραδα στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, και το μετατρέπουν σε “Speakeasy” με ένα αφιέρωμα σε δύο θρυλικές μορφές της jazz, τον Louis Armstrong και την Billie Holiday. Πρεμιέρα 3/11/2018.Μουσικό ΒαγόνιStamboul TrainStamboul TrainΗ θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν, το διάσημο θρίλερ Stamboul Train του Γκράχαμ Γκρην, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, επαναλαμβάνεται και φέτος για 2η χρονιά στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Θεατρικό ΒαγόνιOne Night StandOne Night StandΟ χαρισματικός πιανίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Μάνος Αθανασιάδης επιστρέφει από την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 20.30 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.Μουσικό ΒαγόνιVincentVincentΟ σκηνοθέτης Ευθύμης Χρήστου και η Αμαξοστοιχία Θέατρο το Τρενο στο Ρουφ παρουσιάζoυν το έργο Vincent, του πολυβραβευμένου σύγχρονου άγγλου συγγραφέα Philip Ridley. Πρεμιέρα: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, Θεατρικό Βαγόνι, κάθε Τρίτη στις 21.00 & κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21.00 από 12/3/2019Θεατρικό ΒαγόνιΟdette&Vlasia “The show”Οdette&Vlasia “The show”Η Οδέττη και η Βλασία, το ντουέτο που ξεχώρισε με τη μουσικοθεατρική του performance στο 8ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και παρουσιάζει στο Θεατρικό Βαγόνι από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στις 21.00 (14/2 εκτάκτως στις 20:00) το πιο διασκεδαστικό, κωμικό, ασυνήθιστο μουσικό show που παρακολουθήσατε ποτέ!Θεατρικό ΒαγόνιΔυο Ξεροκέφαλες ΚουτάλεςΔυο Ξεροκέφαλες ΚουτάλεςΗ ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ συνεχίζει για 4η χρονιά το επιτυχημένο ταξίδι της στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ» με την παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», κάθε Κυριακή στις 11:30.Θεατρικό ΒαγόνιΤο δέντρο που αγαπούσεΤο δέντρο που αγαπούσεΗ θεατρική ομάδα ΒίΔα ξεκινά το μουσικοθεατρικό «ταξίδι» «Το δέντρο που αγαπούσε» στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ για τους μικρούς θεατές και λάτρεις του μοναδικού Τρένου-Θεάτρου, από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και κάθε Κυριακή στις 15.30.Θεατρικό ΒαγόνιParis-Constantinople-BagdadParis-Constantinople-BagdadΈνα μουσικό ταξίδι ως στα βάθη της Ανατολής με το Taurus Express κάθε Παρασκευή στις 21.30 στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express.Μουσικό Βαγόνι
Το Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
mobile 6937604988 phone 2105298922 email theater@totrenostorouf.gr

Newsletter