Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 κουπέ» παρατείνεται έως και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015. Προσκαλούμε νεανικές ομάδες αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, χορογράφους, χορευτές, performers, video artists, εικαστικούς κλπ.) να εμπνευστούν από τα αυθεντικά και πατιναρισμένα από τον χρόνο 12 Κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν επί ένα συνεχές δεκαήμερο, πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών.

Ο επιτυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», που καθιερώθηκε από την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και την Τατιάνα Λύγαρη, θα διεξαχθεί και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, από Παρασκευή 22 έως και Κυριακή 31 Μαΐου 2015.

Ο ιδιαίτερος χώρος του New Wagon, με τα 12 μικρά διαμερισματάκια του, αποτελεί τον πυρήνα του Φεστιβάλ κι έχει προσφέρει έως σήμερα βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες και ομάδες, ανέδειξε πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις και αποτέλεσε αφετηρία για νέες συνεργασίες με το Τρένο στο Ρουφ.

Βασική προϋπόθεση, τα projects να παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η μείξη των τεχνών, η διάδραση, η έμπνευση από τους χώρους του Τρένου, το σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά και η σατιρική διάσταση είναι οι άξονες, που θα καθορίσουν την επιλογή των προτεινόμενων προτάσεων του Φεστιβάλ.

Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις θα φιλοξενηθούν και στα υπόλοιπα βαγόνια, το Αντίσκηνο καθώς και στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project, κείμενα ή και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό) καθώς και βιογραφικά, συνοδευόμενα από φωτογραφίες, στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr

έως τις 15 Μαρτίου 2015.

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου 2015.