Φίλες και φίλοι μας,
αγαπητές/οί μας συνεργάτες,

εκ μέρους της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το θερμό ενδιαφέρον που εκδηλώσατε με την αποστολή μεγάλου αριθμού προτάσεων συμμετοχής στο 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ».

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών η διενέργεια του Φεστιβάλ από 22 έως 31 Μαΐου αναβάλλεται.
 
Ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων το Φεστιβάλ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2020 ή τον Μάιο 2021.

Καθώς δεν είμαστε σε θέση να ορίσουμε τις νέες ημερομηνίες του Φεστιβάλ, δεν προχωρήσαμε σε ανακοίνωση της αξιολόγησης των προτάσεών σας. 
Θα επανέλθουμε, έγκαιρα, με νέα πρόσκληση στο μέλλον, οπότε και θα μπορείτε να μας δηλώσετε τη θέληση συμμετοχής σας  με την ίδια πρόταση η να μας αποστείλετε  νέα πρόταση.

Σας στέλνουμε τις ευχές μας για δύναμη, υπομονή και υγεία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας και περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά να ανοίξουμε και πάλι τις πόρτες του Φεστιβάλ σε νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Τατιάνα Λύγαρη
Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ


Δέκα χρόνια πρωτοποριακής καλλιτεχνικές δημιουργίας γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «τα 12 Κουπέ» και προσκαλεί νεανικές καλλιτεχνικές ομάδες από τους τομείς του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2020.

Τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ θα έχει 10ήμερη διάρκεια και θα παρουσιαστεί στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ από την Παρασκευή 22 Μαΐου έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020
Το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ, που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη για την ανάδειξη και προώθηση των νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων της χώρας, παρουσιάζεται ανελλιπώς από το 2011 στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ προσφέροντας έως σήμερα ένα σημαντικό βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε περισσότερες από 190 ταλαντούχες καλλιτεχνικές ομάδες. 

Πηγή έμπνευσης και πυρήνα του Φεστιβάλ αποτελούν τα 12 κουπέ (compartments) του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, όπου οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας (10-45 λεπτών) για μικρές ομάδες θεατών και να τα παρουσιάσουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαήμερο.

Νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Χορός, Μουσική, Εικαστικά, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, VideoArt κ.λπ.) που επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να δηλώσουν έγκαιρα και εμπρόθεσμα τη συμμετοχή τους, λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Εκτός από τον χώρο του New Wagon, οι performances μπορούν να φιλοξενηθούν και στα υπόλοιπα βαγόνια, στο υπαίθριο stage της Αποβάθρας, στο  Cargo-Wagon και σε κάθε απρόβλεπτο χώρο της Αμαξοστοιχίας

Οι άξονες που καθορίζουν την επιλογή των προτεινόμενων project του Φεστιβάλ είναι: η μείξη των τεχνών, η διαδραστικότητα αλλά και η σατιρική διάσταση καθώς και θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του Τρένου όπως η φυγή, το ταξίδι, η απόδραση, η μετακίνηση, η αναχώρηση και η άφιξη, ο σταθμός, η μετάβαση  σε συνδυασμό με σύγχρονους προβληματισμούς όπως η όσμωση, η ανταλλαγή, ο εγκλεισμός, η απομόνωση, ο αποκλεισμός, η επικοινωνία, η ασφάλεια, η συνύπαρξη, η ιδιωτικότητα.
Κριτήριο αποτελεί επίσης η πρωτοτυπία των projects και η παρουσίασή τους για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ. 

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται καθημερινά από τις 19:30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα,  για ένα συνεχές 10ήμερο. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 6 Απριλίου 2020.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
τηλ. 210 9237076
theater@totrenostorouf.gr