Ο Σιμιγδαλένιος

Ο Σιμιγδαλένιος

Η Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ μας μεταφέρει κάθε Τρίτη στις 21:30 από 23 Οκτωβρίου 2018 στον κόσμο των παραμυθιών με μια μουσικοαφηγηματική παράσταση αφιερωμένη στις 5 αισθήσεις.

Μια φορά και έναν καιρό... η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί κανέναν, έφτιαξε με τα χέρια της μια ζαχαρένια κούκλα, τον Σιμιγδαλένιο. Και αφού ξαγρύπνησε στο πλάι του για 40 μέρες, εκείνος ζωντάνεψε! Και έγιναν γάμοι και χαρές και ξεφάντωσες πολλές. Το κακό όμως δεν άργησε να γίνει. Μία άλλη βασιλοπούλα με χίλια δυο τεχνάσματα κλέβει τον Σιμιγδαλένιο. Του δίνει να πιεί το νερό της λησμονιάς και εκείνος ξεχνάει την κόρη που τον έπλασε.

Αυτή όμως όχι.

Φεύγει από τον τόπο της και αποφασίζει να γυρίσει όλον τον κόσμο για να τον βρει. Περιπλανιέται από την γη ως τον ουρανό, γίνεται αγνώριστη μέχρι που φτάνει σε πύργους σκοτεινούς... Η αφήγηση την ακολουθεί! Έντονα τα στοιχεία της μυσταγωγίας και του μυστηρίου. Βρίσκει συμμάχους που τις δίνουν δώρα μαγικά. Αλλά και δράκους που τρώνε ανθρώπους. Ισχυρά δαιμόνια της φύσης, ανθρωποφάγα διάθεση, ξηροί καρποί που κρύβουν μέσα τους τη λύση του μυστηρίου. Και όσο σπάνε και ανοίγουν, το παραμύθι κορυφώνεται. Μέχρι το τελευταίο σπάσιμο να φέρει την αναγνώριση των ηρώων και το τέλος της μοναχικής διαδρομής της ηρωίδας.

Ένα παραμύθι για μεγάλους. Μιλάει για την πορεία της ηρωίδας από την παιδικότητα στην ενηλικίωση, από την αθωότητα προς τη σεξουαλικότητα. Την κατεύθυνση από την γονεϊκή αγκαλιά στην αυτονομία.

Η παράσταση βασίζεται στην αφήγηση και τη μουσική. Ξεχωριστά ηχοτοπία, ζωντανή μουσική, loops, ατμόσφαιρα μυστηρίου. Στο μουσικό βαγόνι Orient Express ακούγονται μοιρολόγια, παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια. Μια παραμυθική κατσαρόλα κάνει την εμφάνισή της και μυρωδιές από ζεστή καραμέλα ξεχύνονται παντού. Γεύσεις από ξηρούς καρπούς στον ουρανίσκο, φως από κεριά φωτίζουν πλάσματα από έναν άλλο κόσμο και μια πρόσκληση από εμάς... Ελάτε να συναντηθούμε στον δρόμο των παραμυθιών.

Αφήγηση: Ελένη Δημητροπούλου
Μουσική-τραγούδι-loops: Κωνσταντίνος Σαλλής
Πρόγραμμα Κάθε Τρίτη στις 21:30 από 23 Οκτωβρίου 2018
Είσοδος: 10 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Tηλ. 210 5298922 (καθημερινά εκτός Δευτέρας 10:00-14:00 & 18:00-22:00)
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Parking & Wi-Fi


Πίσω
Το Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
mobile 6937604988 phone 2105298922 email theater@totrenostorouf.gr

Newsletter