Πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες

Ο επιτυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», που καθιερώθηκε από την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και την Τατιάνα Λύγαρη, θα διεξαχθεί και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, από Παρασκευή 22 έως και Κυριακή 31 Μαΐου 2015.

Ο ιδιαίτερος χώρος του New Wagon, του πυρήνα του Φεστιβάλ, με τα 12 ιδιωτικά του κουπέ, πρόσφερε έως σήμερα βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες και ομάδες, ανέδειξε πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις και αποτέλεσε αφετηρία για νέες συνεργασίες με το μοναδικό Τρένο-Θέατρο.

Έτσι και φέτος, για μία ακόμη χρονιά, τo 5ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» προσκαλεί νεανικές ομάδες αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (μουσικούς, χορευτές, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορογράφους, performers, video artists, εικαστικούς κλπ.) να εμπνευστούν από τα αυθεντικά και πατιναρισμένα από τον χρόνο 12 Κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών, επί ένα συνεχές δεκαήμερο. Βασική προϋπόθεση τα projects να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί σε άλλον χώρο ή φεστιβάλ.
Η μείξη των τεχνών, η διάδραση, η έμπνευση από τους χώρους του Τρένου αλλά και η σατιρική διάσταση είναι οι άξονες που θα καθορίσουν την επιλογή των προτεινόμενων δράσεων του Φεστιβάλ.
Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις θα φιλοξενηθούν στα υπόλοιπα βαγόνια, στο Αντίσκηνο καθώς και στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project ή και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό) καθώς και βιογραφικά συνοδευόμενα από φωτογραφίες στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου 2015.