Ένα καταφύγιο ανήσυχων καλλιτεχνών, που μας καλούν συνωμοτικά να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να ξεφαντώσουμε σαν έφηβοι κατασκηνωτές.

Στο «Τρένο στο Ρουφ» πάντα συμβαίνουν μαγικά πράγματα. Στο Θεατρικό Βαγόνι, στο Wagon Bar και στο Μουσικό Βαγόνι, όταν μπει κανείς, μεταφέρεται σε μία άλλη εποχή και σε έναν άλλο χώρο και χρόνο όπου κυριαρχεί η φαντασία, η δημιουργικότητα και μία αίσθηση φυγής προς την ελευθερία. Το Τρένο δεν ήταν ποτέ απλώς ένας χώρος. Είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο σύμπλεγμα χώρων, στους οποίους έρχεται τώρα να προστεθεί από τη δημιουργό του Τρένου-Θεάτρου ηθοποιό και σκηνοθέτη Τατιάνα Λύγαρη ένας ακόμη απρόβλεπτος, πολυμορφικός, καλλιτεχνικός χώρος. Δεν είναι άλλο ένα βαγόνι-αντίκα, ούτε μία γιγάντια ατμομηχανή… Δίπλα ακριβώς στα φωτισμένα βαγόνια, πάνω στην πλατφόρμα της αποβάθρας, θα βρείτε το Αντίσκηνο.

Ναι, ένα αληθινό αντίσκηνο στην αποβάθρα του σταθμού δίπλα στο Θεατρικό Βαγόνι με τέσσερις τοίχους, παράθυρα και σκεπή που δεν είναι ούτε από τσιμέντο, ούτε από τούβλα αλλά από χοντρό, λευκό και μαλακό ύφασμα.

Έξω μπορεί να βρέχει και να φυσάει με λύσσα αλλά μέσα στο αντίσκηνο καίει η σόμπα, η μουσική παίζει και ο απαλός φωτισμός σε κάνει να νοιώθεις ότι σε αγκαλιάζουν δύο τεράστια, δυνατά χέρια και δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, σαν τότε που ήμασταν παιδιά και ρίχναμε ένα σεντόνι πάνω από τέσσερις καρέκλες και μαζευόμασταν από κάτω, ο ένας δίπλα στον άλλον. Μπορεί να ακούγεται ο ήχος της βροχής αλλά μέσα στο αντίσκηνο νοιώθεις ζεστασιά και ασφάλεια και το χτύπημα της κάθε στάλας μετατρέπεται σε νότα και αυτές οι νότες μετατρέπονται σε μία μελωδία της φύσης.

Το Αντίσκηνο έχει στηθεί για να φιλοξενήσει κάθε νέα εναλλακτική καλλιτεχνική πρόταση που χρειάζεται περισσότερο χώρο για να ξεδιπλωθεί, να κινηθεί, να ξεσηκώσει σε χορό, να εκφραστεί. Εξοπλισμένο τεχνικά, μπορεί να υποστηρίξει ένα μουσικό live, μια θεατρική παράσταση, μία εικαστική εγκατάσταση, μια χορευτική βραδιά και όποια άλλη πολιτιστική η κοινωνική δράση αναζητά την πρωτοτυπία, ενώ διαθέτει θέσεις για 60 περίπου άτομα.