Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ συμμετείχε στην “Πρώτη εβδομάδας της ιταλικής ποιοτικής κουζίνας στον κόσμο”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ιταλικής ποιοτικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, που εγκαινιάζεται φέτος και θα επαναλαμβάνεται στο εξής κάθε χρόνο, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, με πάνω από χίλιες εκδηλώσεις σε 105 χώρες του κόσμου.

Η πρωτοβουλία είχε ως πρωταρχικό στόχο την διάδοση του πολιτισμού της υψηλής ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης, την διάδοση των μοναδικών αξιών της μεσογειακής διατροφής και την ενίσχυση της παρουσίας της ιταλικής κουζίνας, μέσα από την δραστηριοποίηση νέων ιταλών chef στο εξωτερικό καθώς και στην προβολή των ιταλικών επιχειρήσεων εστίασης.

Με την πεποίθηση ότι το αντάμωμα στο τραπέζι στις γιορτές και στις σημαντικές στιγμές, συμβολίζει σε όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα στην Ιταλία και στην Ελλάδα, την παράδοση, την ανακάλυψη των κοινών αξιών που μοιραζόμαστε και μια ευκαιρία για να βρεθούμε κοντά, διοργανώθηκαν στην Αθήνα μια σειρά εκδηλώσεων που περιλάμβαναν διαλέξεις, γευσιγνωσία αλλά και προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών του ιταλικού κινηματογράφου με θέμα την κουζίνα.

Από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου, πολλά ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας πρότειναν στην πελατεία τους ένα πιάτο ειδικά αφιερωμένο στην πρώτη εβδομάδα της ιταλικής κουζίνας στον κόσμο. Το Wagon Restaurant του Τρένου στο Ρουφ συμμετείχε με την λαχταριστή Pizza Vagone.

Για πληροφορίες και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστότοπους της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα:
(http://www.ambatene.esteri.it/ambasciata_atene/resource/doc/2016/10/xvi_settimana_lingua_italiana_el.pdf) και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου: (http://iicatene.esteri.it/iic_atene/it/) .