Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επιστρέφει για 5η χρονιά στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Σκηνικό χώρο του Φεστιβάλ αποτελεί το NewWagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά και κάθε άλλος απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου.

Στη φετινή όμως διοργάνωση ο προβολέας θα πέσει στο νέο εξοπλισμένο υπαίθριο stage της Αποβάθρας του Τρένου στο Ρουφ, που θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

Θέματα και έννοιες που αφορούν στο «ταξίδι» όπως η φυγή, η αναχώρηση, η άφιξη, η μετάθεση, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός, η προσφυγιά και ό,τι άλλο μπορεί να περικλείει ένα «ταξίδι», κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά και πιο προσωπικές και εσωτερικές «διαδρομές» αποτελούν πηγές έμπνευσης και βρίσκουν στον χώρο την ιδανική τους διάσταση.

Οι χορεύτριες/ές καλούνται να συν-λειτουργήσουν με τους αντισυμβατικούς χώρους του Τρένου στο Ρουφ, να τους εντάξουν στα projects τους, να συνομιλήσουν μαζί τους, να δια-δράσουν με τους θεατές χρησιμοποιώντας εάν επιθυμούν και κάθε άλλη μορφή τέχνης και να παρουσιάσουν τις χορευτικές performances τους, διάρκειας από 10’ έως 30 λεπτά, καθημερινά για ένα 15ήμερο.

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται καθημερινά σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα από τις 19:00 έως τις 23.30μμ. για ένα συνεχές 15ήμερο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 210 5298922 & 6937 604988 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από 19:00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)
Δωρεάν Parking