Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ διοργανώνει και φέτος για 3η συνεχή χρονιά το 3ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Τα 12 Κουπέ στο New Wagon του Τρένου-Θεάτρου εγκαινιάζοντας τις καλοκαιρινές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες στην αποβάθρα του σταθμού.

Για ένα δεκαήμερο, από τις 24 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου, προσκαλεί νέους καλλιτέχνες να εμπνευστούν από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα των 12 μικρών «διαμερισμάτων» του Νέου Βαγονιού και να δημιουργήσουν τη δική τους πρωτότυπη performance σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών.

Η μουσική, το θέατρο, ο χορός, η video art, η λογοτεχνία, η εικαστική δημιουργία συναντιούνται, συνομιλούν και αλληλομεταπλάθονται προσφέροντας λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου αναπάντεχες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Μουσικά lives, θεατρικές performances και εικαστικές εγκαταστάσεις θα φιλοξενηθούν και στα υπόλοιπα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας καθώς και στην αποβάθρα του σταθμού πυροδοτώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα νεανικής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 ενώ η επιλογή των συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου 2013.