Τελευταίες Αναχωρήσεις μέχρι την Κυριακή 30 Μαρτίου της site – specific παράστασης “Το Τρένο των Νεφών”

Οι αναχωρήσεις με “ Το Τρένο των Νεφών”, της επιτυχημένης μεταφοράς στο θέατρο του γνωστού μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, ολοκληρώνονται την Κυριακή 30 Μαρτίου στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Η μοναδική site specific παράσταση, που προσφέρει στους θεατές μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία, παρουσιάζεται σε όλα τα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας καθώς και σε μία τεράστια σκηνή που στήθηκε ειδικά για την έναρξη της παράστασης στην αποβάθρα του σταθμού Ρουφ. Αυτό είναι το χωριό που γεννιέται και ζει ο ήρωας της Φακίνου, ο Κανένας, ως τα 10 του χρόνια προτού επιβιβαστεί στο τρένο, που θα τον οδηγήσει σε πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Σε κάθε χώρο, σε κάθε βαγόνι της Αμαξοστοιχίας προτείνεται και μια διαφορετική σκηνοθετική αλλά και ερμηνευτική προσέγγιση από 11 ταλαντούχους ηθοποιούς που μπαινοβγαίνουν στους 35 ρόλους του έργου με απίστευτη ταχύτητα και άνεση.

Εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά καθώς και ζωντανή μουσική ταξιδεύουν τους θεατές στο κλίμα της Λατινικής Αμερικής μαζί με χρυσοθήρες, ινδιάνους, βασιλιάδες και κονκισταδόρες, την Εβίτα Περόν, τον Ωνάση, τον Τσε Γκεβάρα και τον στρατηγό Μπολιβάρ αλλά και τον ποιητή που γεννήθηκε σε επτά πόλεις. Μαζί με τους ηθοποιούς οι θεατές ακολουθούν από βαγόνι σε βαγόνι τον Κανένα, που ψάχνει τον πατέρα του σ’ ένα ταξίδι ζωής προς τη μεγάλη θάλασσα και μοιράζονται μαζί του όλες τις εμπειρίες της ζωής από τη γέννηση ως την πλήρη ενηλικίωσή του.

Η συγγραφέας εμπνέεται από το “Τρένο των Νεφών”, ένα υπαρκτό τρένο - από τα ελάχιστα στον κόσμο - που ταξιδεύει σε ύψος 4.220 μέτρων στην κορδιλιέρα των Άνδεων και χάνεται στα νέφη. Επηρεασμένη από την λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία και την ισπανόφωνη παράδοση, μας ξεναγεί σ’ έναν κόσμο που θυμίζει Μάρκες, Αλιέντε, Λιόσα, Αμάντο, Φουέντες, Σεπούλβεδα, συνδέοντάς τον με την οδύσσεια που κάνει ο καθένας μας στην πορεία της ζωής αναζητώντας τον εαυτό του.