Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
14th Athens Open Air Film Festival- ΤΣΑI ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ (νέα ημερομηνία)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Προβολές25 Ιουλίου 2024
Παράσταση
Συντελεστές
Media

Το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ ανακοινώνει  τη νέα ημερομηνία της προβολής της ταινίας ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ, του Μπερνάντο Μπερτολούτσι, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, 29 Ιουνίου στο τρένο στο Ρουφ και αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η νέα ημερομηνία  είναι την Πέμπτη, 25 Ιουλίου και η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο και ξεχωριστό χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αμαξοστοιχία- Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα
21:30 ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ | THE SHELTERING SKY (1990, 138')

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι Πρωταγωνιστούν: Τζον Μάλκοβιτς, 

Ντέμπρα Γουίνγκερ, Κάμπελ Σκοτ, Τίμοθι Σπολ
Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια

 


Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ συμμετέχει στη 14η διοργάνωση του Αthens Open Air Film Festival με μια υπαίθρια προβολή της εξαιρετικής ταινίας του Μπερνάλντο Μπερτολούτσι ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ στο δροσερό χώρο της Αποβάθρας την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Η προσέλευση ξεκινά από τις 20:30. 

 

Στο χώρο της Αμαξοστοιχίας- Θεάτρου λειτουργεί Open Air Bar &Restaurant από τις 19:30. Για κρατήσεις εδώ

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 
21:30 ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ | THE SHELTERING SKY (1990, 138')
Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι Πρωταγωνιστούν: Τζον Μάλκοβιτς, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Κάμπελ Σκοτ, Τίμοθι Σπολ 
Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια

 

Όταν τρεις ευκατάστατοι Νεοϋορκέζοι πατούν το πόδι τους στις πυκνές άμμους της Νότιας Αφρικής, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθένας ανυπομονεί να συναντήσει εκεί κάτι διαφορετικό. Όταν το ταξίδι ξεκινά, καθένας από τους τρεις κουβαλά ακόμη επάνω του το μητροπολιτικό αέρα που μέχρι πρότινος ανέπνεε, τα ατσαλάκωτα ρούχα της πόλης, την πολιτισμική υπεροψία. Όταν το ταξίδι λάβει τέλος, κανείς δεν θα είναι ίδιος και για κανέναν η επιστροφή δεν είναι εγγυημένη. Τα ρούχα θα έχουν φθαρεί, το δέρμα θα έχει πάρει το χρώμα και τη σκόνη της στέπας, τα μάτια θα δηλώνουν σύγχυση και αγωνία, ο προορισμός θα μοιάζει πια ασαφής, το σχίσμα ανάμεσα στον τουρίστα και τον επισκέπτη θα έχει επέλθει βίαιο και βαθύ. Γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι απλός παρατηρητής στην έρημο. Και κανείς εκεί δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό του. Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι επιχείρησε να διασκευάσει στην οθόνη το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Πολ Μπόουλς, προσπερνώντας αναγκαστικά κάποια από τα γοητευτικά μυστήριά του. Όμως πίσω από τα μυσταγωγικά τοπία απόκοσμης ομορφιάς που φωτογραφίζει ο Βιτόριο Στοράρο, τη συναισθηματική μουσική του Ριουίτσι Σακαμότο, τη νωχελική αφήγηση, τη Ντέμπρα Γουίνγκερ και τον Τζον Μάλκοβιτς πανέμορφους στην ελκυστική αυτοκαταστροφή τους, υπάρχει αυτούσια κι απελπισμένη η υπαρξιακή περιπέτεια που συνέλαβε ο  Μπόουλς για θαρραλέους αναχωρητές και αδαείς τουρίστες εξίσου. Λουκάς Κατσίκας

 

 

       

 

To Αthens Open Air Film Festival ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) επιστρέφει στην πόλη, φωτεινό και γεμάτο ενέργεια!

 

Το 14ο Athens Open Air Film Festival ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την έναρξη της συνεργασίας του με την ΔΕΗ, χάρη στην οποία θα προσφέρει ένα ανανεωμένο, δυναμικό και πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, φωτίζοντας τις καλοκαιρινές μας νύχτες με σπουδαίο κινηματογράφο. Με τη στήριξη της ΔΕΗ, η φετινή διοργάνωση, το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ, γεμίζει λαμπερό κινηματογραφικό φως όλη την Αθήνα, αναδεικνύοντας κλασικά αλλά και αναπάντεχα σημεία της πόλης και μετατρέποντάς τα στα πιο όμορφα και συναρπαστικά υπαίθρια σινεμά, με περισσότερες από 20 δωρεάν προβολές από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.

 

Η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, κα Μαρία Μπόμπολα, αναφέρει: «Εκφράζω τη χαρά μου για τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών με τη ΔΕΗ. Εύχομαι μαζί να φωτίσουμε τις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης με λαμπερό σινεμά και πολιτισμό που μάς ταξιδεύει σε ανοιχτούς, ελεύθερους ορίζοντες».

 

Νύχτες Πρεμιέρας

Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ

14th Athens Open Air Film Festival- ΤΣΑI ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ (νέα ημερομηνία)


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…