Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Άννα Καρένινα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Θεατρική παράσταση | Περιοδείεςαπό 04 Οκτωβρίου 1996
Παράσταση
Συντελεστές
Media

Το Ακαδημαϊκό Θέατρο του Τβερ της Ρωσίας και η Τατιάνα Λύγαρη μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις που έδωσαν στη Ρωσία με τη θεατρική διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Λέοντος Τολστόι Άννα Καρένινα έρχονται στην Ελλάδα για 4 μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 4, 5, 6, 7 Οκτωβρίου 1996.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελληνίδα Άννα Καρένινα συγκίνησε και κέρδισε με την παρουσία και την ερμηνεία της τις καρδιές των Ρώσων θεατών. Καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη επί 4 βραδιές αίθουσα του θεάτρου και απέσπασε τα κολακευτικότερα σχόλια στα τηλεοπτικά κανάλια και στα εκτενή δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου. 

 

Μια ελληνική παρουσία στην καρδιά της Ρωσίας που τίμησε την Ελλάδα και μπήκε πρωτοσέλιδο στην τεράστιας κυκλοφορίας εφημερίδα της Ρωσίας "Ισβέστια".

 

Η παράσταση παίζεται σε σκηνοθεσία της γνωστής Καλλιτέχνιδας του Λαού της Ρωσίας και Διευθύντριας του Θεάτρου τα τελευταία 22 χρόνια Βέρα Εφραίμοβα και θεωρείται πρωτότυπο καλλιτεχνικό γεγονός γιατί είναι δίγλωσση.

Το ρόλο της Άννα Καρένια ερμηνεύει στην ελληνική γλώσσα σε μετάφραση Παυλίνας Γαλανοπούλου η Τατιάνα Λύγαρη. Το ρόλο του Καρένιν παίζει ο επίσης Καλλιτέχνης του Λαού της Ρωσίας Αλεξάντερ Τσούικωφ και το ρόλο του Βρόνσκι ο διακεκριμμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίν Γιουτσένκωφ. Τα σκηνικά είναι Ιβάνωφ, τα κοστούμια της Τζίνα Μογκιλίνσκαγια και η μουσική του Τσαϊκόφσκι.  

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Ακαδημαϊκό Θέατρο του Τβερ έχει μακροχρόνια ιστορία και είναι από τα πλέον παλιά και παραδοσιακά θέατρα της Ρωσίας. Ιδρύθηκε το 1745 στο μοναστήρι Φεοντόρωφ του Τσεβ και ανέπτυξε στενές πολιτιστικές σχέσεις με το Βυζάντιο. Φέτος γιορτάζει τα 250 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας του

 

Η παράσταση της Άννας Καρένινα θεωρείται κορυφαία δημιουργία του θεάτρου (που έχει ήδη στο ρεπερτόριό του για φέτος 27 έργο) και ήδη έχει παιχτεί στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας και στο θέατρο Πούσκιν στην Πετρούπολη. 

 

Οι παραστάσεις στην Ελλάδα δίνονται μετά από πρόσκληση της Τατιάνας Λύγαρη και της Καλλιτεχνικής Εταιρείας ΑΞΑΝΑ από ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων με σκοπό να συμβάλουν στο χώρο του πολιτισμού με την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων και ανταλλαγών και το άνοιγμα των συνόρων στην καλλιτεχνική δημιουργία. 

 

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται δε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Kardasidis S.A., του Δήμου Πειραιά, της Ρωσικής Πρεσβείας και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, αναμένεται δε να αποτελέσουν σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός στην έναρξη της χειμερινής θεατρικής περιόδου. 

 

 

Σκηνοθεσία/ Διασκευή Βέρα Εφραίμοβα 
Μετάφραση Παυλίνα Γαλανοπούλου
Σκηνικά Α. Γ. Ιβάνοφ
Κοστούμια Ε. Α. Μογκιλίνσκαγια
Μουσική Επιμέλεια Γ.Β. Σεμένοβα
Βοηθός Σκηνοθέτη Ε.Η. Ραγκουζίνα
Μουσική Π.Ν. Τσαϊκόφσκι

Άννα Αρκάντιεβνα Καρένινα Τατιάνα Λύγαρη
Αλεξέι Αλεξάντροβιτς Καρένιν Αλεξάντερ Τσούικοφ 
Σεριόζα Τερέζα Χριστοδούλου
Κόμης Αλεξέι Κιρίλοβιτς Βρόνσκι Κωνσταντίν Γιουτσένκωφ
Πρίγκιπας Στεπάν Αρκάντιεβιτς Ομπλόνσκι Λ.Α. Μπρούσιν
Πριγκίπισσα Ντόρια Αλεξάντροβνα Ι.Β. Αντριάνοβα
Κόμισσα Λίντια Ιβάνοβα Ν.Β. Χόνινα
Πριγκίπισσα Ελισσαβέτα Φιοντόροβνα Τσέρκαγια Β.Ντ. Ρίτσκοβα
Τουσκέβιτς Α.Ε. Ζουραβλεφ
Αξιωματικοί Α.Ε. Ζουραβλεφ, Β.Ο. Κουλαγκιν, Ζ.Χ. Μιρλοεφ, Β.Α. Τσάρσκι
Γιατρός Β.Α. Τσάρσκι
Άννουσκα Ν.Β. Πλαβίνσκαγια
Κόρνει Β.Ο. Κουλάγκιν
Υπηρέτης Μ. Ν. Λιβάνοφ 

 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…