Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Broken Fingers
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μουσική παράσταση08 Μαΐου 2015
Media

Οι Broken Fingers είναι ένα αθηναϊκό τζαζ κουαρτέτο με ρεπερτόριο βασισμένο σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη.

Το σχήμα δημιουργείται τον Ιούνιο του 2009 στο Άμστερνταμ και εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ολλανδίας. Tον Αύγουστο του 2011 συμμετέχει στο 2o τζαζ φεστιβάλ της Καλαμάτας και τον Ιούλιο του 2012 στο 2o τζαζ φεστιβάλ Αγρινίου. Από τον Αύγουστο του 2013 το κουαρτέτο εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας με τους Γιώργο Δασκαλάκη στην κιθάρα, τον Μάριο Βαληνάκη στο σαξόφωνο, τον Κώστα Πατσιώτη στο κοντραμπάσο και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη στα τύμπανα. Το πρώτο τους cd με τίτλο “Cyclothymia” κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του 2014 από την εταιρία Polytropon.

Οι συνθέσεις και οι έντονες αυτοσχεδιαστικές στιγμές των Broken Fingers αντλούν στοιχεία από την παραδοσιακή και μοντέρνα τζαζ ενώ ο πειραματισμός με τις μουσικές φόρμες και η διαδραστικότητα αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής προσέγγισης του σχήματος.

Στο Τρένο στο Ρουφ παρουσιάζουν συνθέσεις από το νέο τους CD “Cyclothymia” καθώς και ανέκδοτα κομμάτια με επιρροές από την ευρωπαϊκή σκηνή και μοντέρνα τζαζ.

Ο Γιώργος Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να μαθαίνει ηλεκτρική κιθάρα σε ηλικία 15 ετών και συνεργάστηκε με διάφορα τοπικά ροκ σχήματα. Το 1998 αποφοίτησε από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, όπου σπούδασε κλασική αρμονία με τον Μιχάλη Τραυλό ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο ωδείο, στην κλασική κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν, ως την αποφοίτηση του το 2001. Την περίοδο 1992-2003 συμμετείχε επαγγελματικά σε πολλά μουσικά σχήματα ποικίλων μουσικών ειδών ενώ παράλληλα δημιουργούσε και παρουσίαζε δικές του δουλειές ως κιθαρίστας-συνθέτης. Το 2003 έφυγε για την Ολλανδία όπου σπούδασε τζαζ κιθάρα στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές του στη τζαζ κιθάρα και τη μοντέρνα σύνθεση. Συνεργάστηκε με διάφορους τζαζ μουσικούς από την τοπική σκηνή του Άμστερνταμ ενώ παράλληλα διοργάνωσε και συμμετείχε σε δύο jazz sessions την περίοδο 2005-2006 (café ‘t Molentje) και 2008-2009 (café Stigter). Το 2009 δημιούργησε τους Broken Fingers, ένα τζαζ κουαρτέτο όπου λειτούργησε ως ένα δημιουργικό σχήμα με προσωπικές του συνθέσεις. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια/workshops και έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα/καλλιτέχνες από τον χώρο της τζαζ αλλά και άλλων μουσικών ειδών. Τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε από την εταιρία “Polytropon” την πρώτη δισκογραφική του δουλειά “Cyclothymia” με το τζαζ κουαρτέτο του “Broken Fingers”.

O Μάριος Βαληνάκης γεννήθηκε το 1977 στην Κω. Το 1995 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε ιδιαίτερα µαθήµατα σαξοφώνου µε τους Θανάση Ζέρβα και Κώστα Καραγιάννη. Το 1998 έγινε δεκτός στο Τµήµα Τζαζ του Rotterdam’s Conservatory, όπου φοίτησε για δύο χρόνια.Παράλληλα, συµµετείχε στα masterclass των Clare Fisher, Don Braden, Peter King, Philip Catherine, ενώ υπήρξε επίσης µέλος της Rotterdam Conservatory Big Band και άλλων µουσικών σχηµάτων. Από το 2000 έως το 2004 δραστηριοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετέχοντας σε µουσικά σύνολα, µεταξύ των οποίων η Big Band του Δήµου Αθηνών, τα κουαρτέτα σαξοφώνων Δήµου Αθηνών και “Συνωδή” κ.α. Το 2004 έγινε δεκτός στο Τµήµα Τζαζ του Amsterdam’s Conservatory, όπου φοίτησε για ένα χρόνο. Εκεί,είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί µε µουσικούς µε ποικίλες επιρροές, όπως οι Andreas Pichler, Gustavo Nadayapa, Gerri Jagger, Mikael Lindqvist κ.α. Από το 2006 µένει στην Αθήνα όπου συµµετέχει σε πολυάριθµα µουσικά σχήµατα. Ιδρυτικό µέλος των Project3+, Boogie Base και ‘ΣΦΟΥΜΑΤΟ’ συµµετέχει στους Penny And The Swingin Cats, The Heavy Metal Ban του David Lynch και Θοδωρή Ρέλλου, Quasamodo Orchestra, ενώ συνεργάζεται µε τους Les nojazz και άλλα σχήµατα της Αθηναϊκής σκηνής. Έχει πάρει µέρος σε διάφορες θεατρικές παραστάσει και σε µουσικά φεστιβάλ µεταξύ των οποίων τα European Music Day 2008 (Τεχνόπολη, Hide park- London), Βαβελ 2007 (Τεχνόπολη), Athens Jazz Festival 2002 & 2010 (Τεχνόπολη),Calamity Jane Letters to her Daughter 2013 (Μέγαρο Μουσικής), STRANGE FRUIT 2014 (Μέγαρο Μουσικής).

Ο Κώστας Πατσιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 1989. Από την ηλικία των δεκατριών ετών ασχολείται με το ηλεκτρικό μπάσο ως αυτοδίδακτος. Παράλληλα παρακολουθεί θεωρητικά μαθήματα Μουσικής και στα δεκαοκτώ εισάγεται στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στον τομέα Jazz. Σταδιακά παρακολουθεί μαθήματα κοντραμπάσου με μεγάλους Έλληνες και ξένους κοντραμπασίστες (Γιώργος Γεωργιάδης, Περικλής Τριβόλης, Πέτρος Κλαμπάνης, Μάνος Λούτας, Olivier Gatto, Mark Abrams). Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες απ’ το χώρο της Jazz, όπως Γιώργος Κοντραφούρης, Δημήτρης Καλατζής, Δημήτρης Τσάκας, Αντώνης Ανδρέου, Μάνος Θεοδοσάκης, JD Walter, Maurice El Medioni, Diminuita Swing Trio, και άλλους. Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε δύο θερινές Ακαδημίες Jazz του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο 2ο Jazz Education Conference του IASJ και στο 23ο Ετήσιο Meeting του IASJ στη Δανία. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Karlheinz Miklin, Armen Donelian, Brent Sandy, Gilad Hekselman Δήμος Δημητριάδης.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1985 στις Σέρρες. Στην ηλικία των 12 ανακαλύπτει το πάθος του για τη μουσική και ξεκινάει μαθήματα drums με τον Σωτήρη όπου και φοιτά μαζί του για τρία χρόνια. Σε μικρή ηλικία έλκεται επίσης από τον χώρο της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής και της Jazz. Αφού τελειώνει το λύκειο και περνάει στο ΤΕΙ Μηχανολογίας αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μουσική επαγγελματικά. Από το 2002 μέχρι το 2005 φοιτά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στη μουσική σκηνή κάνοντας συναυλίες με το jazz κουαρτέτο Equinox.Το 2004 ηχογραφεί τον δίσκο “Στο Δρόμο” με το συγκρότημα “Μωρά στη Φωτιά”.To 2005 ξεκινάει τις σπουδές του στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Ανώτατης Σχολής Μουσικής του Ρότερνταμ στην Ολλανδία (Rotterdam Conservatoire, Codarts). Το επόμενο έτος περνάει με επιτυχία στη σχόλη απ’ όπου αποφοιτάει το 2010 εκπονώντας πτυχιακή εργασία με θέμα «Ρεμπέτικο Blues». Στην Ολλανδία είχε τη δυνατότητα να διδαχθεί και να παίξει δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς όπως οι Hans van Oosterhout, Peter Ypma, Joost Kroon, Joost Patocka, Lucas van Meerewijk, Owen Hart jr., Hein van de Gein, Kris Goessens, κ.α. και να παρακολουθήσει σεμινάρια από τους Jeff Ballard, Billy Hart, James Carter, John Abercrombie, Mark Guilliana, Jim Black, κ.α. όπως και το Codats Summer School 2006.Την ίδια περίοδο έχει πολλές εμφανίσεις και συμμετοχές σε μουσικούς χώρους (σε Ελλάδα, Κύπρο και Ολλανδία) και φεστιβάλ (Φεστιβάλ σε Μύκονο, Νάξο Σέρρες, Paridise Jazz Festival Pomos Cyprus 2010 κ.α.). Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 2010, προσλαμβάνεται ως καθηγητής στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών και συμμετέχει ενεργά στην Αθηναϊκή μουσική σκηνή.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στις 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 10€

Ηλεκτρονική προπώληση:

http://www.viva.gr/tickets/music/treno-rouf/broken-fingers/ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως