Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Το Τρένο των Νεφών
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Θεατρική παράστασηαπό 04 Δεκεμβρίου 2013
Media
Το Τρένο των Νεφών

* της Ευγενίας Φακίνου

Ένα τολμηρό καλλιτεχνικό γεγονός, η μεταφορά στο θέατρο του γνωστού μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου “Το Τρένο των Νεφών” σε σκηνοθεσία Tατιάνας Λύγαρη, κάνει πρεμιέρα στις 4 Δεκεμβρίου στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ σε μια παράσταση πέντε διαφορετικών σκηνοθετικών προτάσεων, πέντε διαφορετικών σκηνικών χώρων, με 11 ηθοποιούς και μόνο για 50 θεατές κάθε βράδυ!

Η συγγραφέας εμπνέεται από το “Τρένο των Νεφών”, ένα υπαρκτό τρένο - από τα ελάχιστα στον κόσμο - που ταξιδεύει σε ύψος 4.220 μέτρων στην κορδιλιέρα των Άνδεων και γράφει για ένα τρένο–φάντασμα που «όταν φεύγει από το σταθμό, βγαίνει από τις ράγες, χώνεται στα νέφη και χάνεται».

Με αυτό το τρένο ταξιδεύουν οι θεατές στο κλίμα της Λατινικής Αμερικής μαζί με χρυσοθήρες, ινδιάνους, βασιλιάδες και κονκισταδόρες, την Εβίτα Περόν, τον Ωνάση, τον Τσε Γκεβάρα και τον στρατηγό Μπολιβάρ αλλά και τον ποιητή που γεννήθηκε σε επτά πόλεις. Ακολουθούν από βαγόνι σε βαγόνι τον ήρωα της Φακίνου, τον Κανένα, που ψάχνει τον πατέρα του σ’ ένα ταξίδι ζωής προς τη μεγάλη θάλασσα. Μοιράζονται μαζί του όλες τις εμπειρίες της ζωής από τη γέννηση ως την πλήρη ενηλικίωσή του καθώς από βαγόνι σε βαγόνι μεγαλώνει κατά δέκα χρόνια. Μια οδύσσεια, μια πορεία στις ράγες της ζωής για την ανακάλυψη του εαυτού, ένα ταξίδι ζωής του Κανένα ή του Καθένα από εμάς.

Το έργο, επηρεασμένο από την λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία συνδέει τον μύθο του Οδυσσέα με την ισπανόφωνη παράδοση και μας ξεναγεί σ’ έναν κόσμο που θυμίζει Μάρκες, Αλιέντε, Λιόσα, Αμάντο, Φουέντες, Σεπούλβεδα, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα επίκαιρο και διαχρονικό στη διαρκή αναζήτηση του ανθρώπου για εξατομίκευση και ταυτότητα.

Η παράσταση είναι μια θεατρική πρόκληση από το διαρκώς «ανήσυχο» Τρένο στο Ρουφ και την Τατιάνα Λύγαρη, σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον από την σκηνογράφο-spatial designer Λέλα Ράμογλου σε συνεργασία με τους εικαστικούς Βασίλη Παφίλη και Πένυ Κορρέ, που περιλαμβάνει όλα τα βαγόνια και την αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας ακολουθώντας την ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού και το πνεύμα της συγγραφέως.

Θεατρική διασκευή Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, σκηνοθεσία Τατιάνα Λύγαρη, σκηνογραφία Λέλα Ράμογλου, συνεργάτες εικαστικοί Βασίλης Παφίλης και Πένυ Κορρέ, μουσική Μηνάς Ι. Αλεξιάδης, κοστούμια Duygu Ozturk, χορογραφίες Mαρίζα Βινιεράτου, φωτισμοί Χρύσα Δαδίτσου, μάσκες Δανάη Κουρέτα

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Βέργαδος, Δήμητρα Βλάχου, Μαρία Δερεμπέ, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Ανδρέας Μαριανός, Μαρία Μπαγανά, Προμηθέας Nerattini – Δοκιμάκης, Βαγγέλης Ρόκκος, Άρης Τσαμπαλίκας και ο μουσικός Απόστολος Θεοδοσίου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 μ.μ., απογευματινή Σαββάτου 7.00 μ.μ.
& Κυριακή 8.00 μ.μ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Ολόκληρο 17 ευρώ, φοιτητικό 12 ευρώ
Κάθε Τετάρτη γεν. είσοδος 12 ευρώΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως