Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Πεντανόστιμη
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Θεατρική παράστασηαπό 29 Σεπτεμβρίου 2006
Media
Πεντανόστιμη

Ο διαχρονικός και αγαπημένος μύθος της Σταχτοπούτας μετατρέπεται από την Λένα Διβάνη, μ’ ένα άκρως σημερινό περιτύλιγμα, σ’ ένα υπερρεαλιστικό σύγχρονο παραμύθι που μας μεταφέρει στον κόσμο της γεύσης και σατιρίζει με πολύ χιούμορ τις διατροφικές μας ανησυχίες. Η ποιότητα της τροφής κι ο τρόπος παρασκευής της αλλά και η ένδεια αισθημάτων γενναιοδωρίας, προσφοράς και αγάπης που χαρακτηρίζει τον σημερινό ανταγωνιστικό άνθρωπο δημιουργούν σοβαρότατους προβληματισμούς σ’ όλες τις ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Η ηρωίδα του έργου, η Πεντανόστιμη, ως μια σύγχρονη Σταχτοπούτα, αναζητά την ευτυχία στη ζωή με όπλα όχι την ομορφιά και το κομψό της ποδαράκι αλλά την εξυπνάδα, την ευαισθησία, την τόλμη και το ουρανόσταλτο ταλέντο της στη μαγειρική!!!

Με break dance, πυγμαχία, rock n’ roll και υψηλή γαστρονομία σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη και με τον Ηλία Μαμαλάκη να δανείζει τη φωνή του σ’ έναν grand chef που ως καλός νεραϊδονονός δίνει λύση στην ιστορία, έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί με πολύ κέφι στήνουν μια κατσαρόλα και μαγειρεύουν επί σκηνής πεντανόστιμες συνταγές τις οποίες προσφέρουν στους θεατές για να δοκιμάσουν στο τέλος της παράστασης!

Παίζουν οι ηθοποιοί:
ΒΙΒΗ ΚΟΚΚΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΔΙΟΥ
ΦΑΝΗ ΓΕΜΤΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ
ΦΟΙΒΟΣ ΡΙΜΕΝΑΣ
ΝΙΚΗ ΛΕΙΒΑΔΑΡΗ

φωνή off Grand chef: Ηλίας Μαμαλάκης
φωνές off: Τατιάνα Λύγαρη, Στέλιος Μάινας, Μαρία Τσιμά

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα
Διασκευές-Ενορχηστρώσεις: Μηνάς Αλεξιάδης
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλκυώνη Βαλσάρη
Επιλογή μουσικών θεμάτων: Γιώργος Δημητρακόπουλος
Επιμέλεια κίνησης break dance: Μιχάλης ΖεϊτινίδηςΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως