Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Εκδηλώσεις Αποβάθρας - Ιούνιος 2013
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μουσική παράστασηαπό 06 Ιουνίου 2013
Media
Εκδηλώσεις Αποβάθρας - Ιούνιος 2013

Η «Αποβάθρα» του Τρένου στο Ρουφ… το πιο καλλιτεχνικό στέκι του καλοκαιριού!

Πέμπτη 6 Ιουνίου
El Duo De Dos
… με το πάθος της Λατινικής Αμερικής και των αργεντίνικων tangos
Το σχήμα δημιουργήθηκε λίγο πριν το τέλος του 2010. Το μουσικό είδος στο οποίο αναφέρεται είναι το αργεντίνικο τάνγκο, κυρίως της εποχής του μεσοπολέμου, με κάποιες πινελιές νεότερων αργεντίνων συνθετών αλλά και μουσικής της ευρύτερης Λατινικής Αμερικής.
Κώστας Βλαχόπουλος (χρωματική φυσαρμόνικα), Λάμπρος Καρκανόπουλος (κιθάρα)
Παρασκευή 7 Ιουνίου
Εγκαίνια Έκθεσης Καλλιτεχνών Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ
“Wagon – Art”
επιμέλεια Γιάννης Ψυχοπαίδης
12 ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες – τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Ζ΄Εργαστηρίου  ζωγραφικής της ΕΣΚΤ κάνουν μια ειρηνική κατάληψη στο New Wagon του Τρένου στο Ρουφ και διαμορφώνουν στα 12 Κουπέ του μια συνολική εικαστική πρόταση με θέμα το ταξίδι και τους ταξιδιώτες. Το βαγόνι μεταμορφώνεται με ζωντανή εικαστική γλώσσα, τολμηρές ιδέες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές προτάσεις σε δώδεκα διαφορετικούς μικρόκόσμους, που αιφνιδιάζουν και ανατρέπουν απρόβλεπτα το αυτονόητο και το αναμενόμενο.
Ζωγραφική, μικτά υλικά, κατασκευές στον χώρο και βιντεοπροβολές συνθέτουν μια εικαστική εγκατάσταση – τμηματικά και συνολικά – δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον γεμάτο σύγχρονες εικόνες και πλαστικούς προβληματισμούς με αίσθημα και φαντασία.
Εδώ το ιδιωτικό συνδέεται με το δημόσιο, το προσωπικό γίνεται συλλογικό και το ιδιωτικό βίωμα του ταξιδιού μετασχηματίζεται σε κοινή εμπειρία μέσα σ’ ένα βαγόνι τέχνης, που διαρκώς ταξιδεύει για να ανακαλύψει καινούργιους τόπους και σταθμούς φαντασίας, ευαισθησίας και πρωτότυπης καλλιτεχνικής
έκφρασης.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στέφανος Αθάνατος, Άντα Αναστασέα, Ανδριάνα Δαούτη, Λητώ Κάττου, Λία Κουτελιέρη, Χριστίνα Μαϊφόσιη, Φωτεινή Παλπάνα, Χρήστος Παπασωτηρίου, Παναγιώτης Προφήτης, Μπέσσυ Ράλλη, Ελένη Φυλαχτίδου, Γιάννης Χειμωνάκης
Σάββατο 8 Ιουνίου
Βασίλης Γισδάκης
“Όταν δεν ονειρεύομαι τραγουδώ…”
ο τελευταίος αυθεντικός τραγουδιστής του Μάνου Χατζηδάκι και η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου
Ο τελευταίος αυθεντικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλης Γισδάκης, σε ένα μουσικό ταξίδι από τις πλημμυρισμένες με τα λόγια του Νίκου Γκάτσου μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι ως την ακροτελεύτια εκείνη γραμμή του ορίζοντα, που ορίζει τον βαθύ ψυχισμό της παράδοσης μας.
Μια διαδρομή με οδηγό τα σημεία αναφοράς της προσωπικής του δισκογραφικής διαδρομής, που ακροβατεί μεταξύ έντεχνου, ροκ, και ρεμπέτικου και μας ξεδιπλώνει όλες τις μουσικές του πτυχές. Γνωστές και οι αξιόλογες μουσικές του συμπράξεις με τη Μαρία Φαραντούρη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Σωτηρία Λεονάρδου τη Σαββίνα Γιαννάτου και τόσους άλλους ξεχωριστούς καλλιτέχνες. Με την αφηγηματική μα πάνω από όλα παραστατική φωνή και παρουσία του στη σκηνή, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει, κερδίζοντας απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό.
Τον πλαισιώνει στο πιάνο, το κανονάκι, τα φωνητικά και το τραγούδι η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου. Ξεκινώντας από την ιδιαίτερή της πατρίδα την Κύπρο και έχοντας ως παρακαταθήκη τη μουσική μας παράδοση γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, συμμετέχει στη δισκογραφία και διαγράφει μια προσεγμένη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι.

Πέμπτη 6 Ιουνίου
El Duo De Dos
… με το πάθος της Λατινικής Αμερικής και των αργεντίνικων tangos
Το σχήμα δημιουργήθηκε λίγο πριν το τέλος του 2010. Το μουσικό είδος στο οποίο αναφέρεται είναι το αργεντίνικο τάνγκο, κυρίως της εποχής του μεσοπολέμου, με κάποιες πινελιές νεότερων αργεντίνων συνθετών αλλά και μουσικής της ευρύτερης Λατινικής Αμερικής. Κώστας Βλαχόπουλος (χρωματική φυσαρμόνικα), Λάμπρος Καρκανόπουλος (κιθάρα).


Παρασκευή 7 Ιουνίου
Εγκαίνια Έκθεσης Καλλιτεχνών Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ “Wagon – Art”
επιμέλεια Γιάννης Ψυχοπαίδης
12 ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες – τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Ζ΄Εργαστηρίου  ζωγραφικής της ΕΣΚΤ κάνουν μια ειρηνική κατάληψη στο New Wagon του Τρένου στο Ρουφ και διαμορφώνουν στα 12 Κουπέ του μια συνολική εικαστική πρόταση με θέμα το ταξίδι και τους ταξιδιώτες. Το βαγόνι μεταμορφώνεται με ζωντανή εικαστική γλώσσα, τολμηρές ιδέες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές προτάσεις σε δώδεκα διαφορετικούς μικρόκόσμους, που αιφνιδιάζουν και ανατρέπουν απρόβλεπτα το αυτονόητο και το αναμενόμενο.Ζωγραφική, μικτά υλικά, κατασκευές στον χώρο και βιντεοπροβολές συνθέτουν μια εικαστική εγκατάσταση – τμηματικά και συνολικά – δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον γεμάτο σύγχρονες εικόνες και πλαστικούς προβληματισμούς με αίσθημα και φαντασία.Εδώ το ιδιωτικό συνδέεται με το δημόσιο, το προσωπικό γίνεται συλλογικό και το ιδιωτικό βίωμα του ταξιδιού μετασχηματίζεται σε κοινή εμπειρία μέσα σ’ ένα βαγόνι τέχνης, που διαρκώς ταξιδεύει για να ανακαλύψει καινούργιους τόπους και σταθμούς φαντασίας, ευαισθησίας και πρωτότυπης καλλιτεχνικής έκφρασης.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στέφανος Αθάνατος, Άντα Αναστασέα, Ανδριάνα Δαούτη, Λητώ Κάττου, Λία Κουτελιέρη, Χριστίνα Μαϊφόσιη, Φωτεινή Παλπάνα, Χρήστος Παπασωτηρίου, Παναγιώτης Προφήτης, Μπέσσυ Ράλλη, Ελένη Φυλαχτίδου, Γιάννης Χειμωνάκης


Σάββατο 8 Ιουνίου
Βασίλης Γισδάκης
“Όταν δεν ονειρεύομαι τραγουδώ…”
ο τελευταίος αυθεντικός τραγουδιστής του Μάνου Χατζηδάκι και η Μικαέλλα ΠαπαχρυσάνθουΟ τελευταίος αυθεντικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλης Γισδάκης, σε ένα μουσικό ταξίδι από τις πλημμυρισμένες με τα λόγια του Νίκου Γκάτσου μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι ως την ακροτελεύτια εκείνη γραμμή του ορίζοντα, που ορίζει τον βαθύ ψυχισμό της παράδοσης μας. Μια διαδρομή με οδηγό τα σημεία αναφοράς της προσωπικής του δισκογραφικής διαδρομής, που ακροβατεί μεταξύ έντεχνου, ροκ, και ρεμπέτικου και μας ξεδιπλώνει όλες τις μουσικές του πτυχές. Γνωστές και οι αξιόλογες μουσικές του συμπράξεις με τη Μαρία Φαραντούρη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Σωτηρία Λεονάρδου τη Σαββίνα Γιαννάτου και τόσους άλλους ξεχωριστούς καλλιτέχνες. Με την αφηγηματική μα πάνω από όλα παραστατική φωνή και παρουσία του στη σκηνή, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει, κερδίζοντας απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό.Τον πλαισιώνει στο πιάνο, το κανονάκι, τα φωνητικά και το τραγούδι η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου. Ξεκινώντας από την ιδιαίτερή της πατρίδα την Κύπρο και έχοντας ως παρακαταθήκη τη μουσική μας παράδοση γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, συμμετέχει στη δισκογραφία και διαγράφει μια προσεγμένη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι.

Η «Αποβάθρα» λειτουργεί από 8.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης για μουσικά live 9.30 μ.μ. με γενική είσοδο 5 €
Μπύρα 4 € / Ποτό 6,5 € / Φαγητό από € 12
Κλειστά Κυριακή & Δευτέρα
ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟ PARKING

Δελτίο Τύπου Εκδηλώσεων

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως - Προαστιακός Ρουφ
(10΄ με τα πόδια από το στάση Μετρό «Κεραμεικός»)
τηλ: 210-5298922ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως