Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Βασίλης Γισδάκης-Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου “Όταν δεν ονειρεύομαι…τραγουδώ”
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μουσική παράσταση19 Σεπτεμβρίου 2014


Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, 9.30 μ.μ.

Βασίλης Γισδάκης & Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου “Όταν δεν ονειρεύομαι…τραγουδώ”

Γεννημένος τραγουδιστής, ο Βασίλης Γισδάκης ξέρει να βρίσκει τις ιδανικές αναλογίες και τους ρυθμούς μιας μουσικής παράστασης, να δημιουργεί τις κατάλληλες εντάσεις στην κατάλληλη στιγμή, να κεντρίζει το ενδιαφέρον του ακροατή.

Ο τελευταίος μαθητής και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι ερμηνεύει στην “Αποβάθρα” του Τρένου στο Ρουφ, τραγούδια για την αγάπη, τον έρωτα, τον χρόνο που περνά και για ό,τι λαχταράμε και εκφράζουμε μέσα απ’ τα τραγούδια μας, σε τούτη τη χώρα.

Γνωστές οι αξιόλογες μουσικές του συμπράξεις με τη Μαρία Φαραντούρη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Σωτηρία Λεονάρδου, τη Σαββίνα Γιαννάτου και τόσους άλλους ξεχωριστούς συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς και τραγουδιστές.

Με την αφηγηματικότητα και παραστατικότητά του, μα πάνω απ’ όλα με τη φωνή και την παρουσία του στη σκηνή, έχει κερδίσει ακόμη και το πιο απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, με οδηγό τα σημεία αναφοράς της προσωπικής του δισκογραφικής διαδρομής και τη συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι, ακροβατεί μεταξύ έντεχνου, ροκ, και ρεμπέτικου ρεπερτορίου και μας ξεδιπλώνει όλες τις μουσικές του πτυχές.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παρουσίαση νέων τραγουδιών, που αποτελούν μέρος της καινούριας δισκογραφικής συνεργασίας του με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Τον συνοδεύει στο πιάνο, τα φωνητικά και το τραγούδι η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου, ερχόμενη από την ιδιαίτερή της πατρίδα, την Κύπρο, με παρακαταθήκη τη μουσική μας παράδοση -και όχι μόνο . Η Μικαέλλα γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, συμμετέχει στη δισκογραφία, ερευνά και διδάσκει, διαγράφοντας μια προσεγμένη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι, με βάση την ποιότητα και την αισθητική.

Βασίλης Γισδάκης τραγούδι, κιθάρα

Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου τραγούδι, πιάνο, κανονάκι

Συμμετέχει ο συνθέτης Δαμιανός ΠάνταςΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως