Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Θεατρική παράστασηαπό 29 Σεπτεμβρίου 2009
Media
ΕΔΩ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΕΥΤΟΠΙΑ εγκαινίασε τη δραστηριότητά της στο χώρο του θεάτρου το 2006 με την παράσταση «Γιορτή της Άνοιξης» στο θέατρο Πολιτεία και την θεατρική περίοδο 2009-2010 θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ την ευφυέστατη κωμωδία του πολυβραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Μάικλ Φρέιν (Michael Frayn) με τον τίτλο «ΕΔΩ» (“HERE”).

Ο Μάικλ Φρέιν είναι πασίγνωστος στο ελληνικό κοινό από την ιδιοφυή –όπως έχει χαρακτηριστεί- κωμωδία του «Το σώσε» (“Noises off”).

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει κερδίσει τα βραβεία Evening Standard και Olivier Award για την καλύτερη κωμωδία, ενώ παιζόταν πέντε χρόνια συνεχώς στο West End του Λονδίνου, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε.

Στο «ΕΔΩ» (“HERE”) ο συγγραφέας βουτά με χιούμορ και ευαισθησία στα βαθιά νερά της ερωτικής σχέσης των σύγχρονων ανθρώπων και αλιεύει τις αστείες ανασφάλειες και αντιπαραθέσεις της συγκατοίκησης ενός ζευγαριού που θέλει να βάλει τάξη στο μικρό διαμέρισμα που νοίκιασε απ’ την ιδιόρρυθμη ιδιοκτήτριά του. Όλα συμβαίνουν στο εδώ και τώρα χωρίς καμμιά αναφορά στο παρελθόν!

Έρωτας, τρυφερότητα, παρεξηγήσεις και ασυνεννοησίες συνυπάρχουν αριστουργηματικά στη δημιουργία του Φρέιν.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα παραπάνω στοιχεία και να παρουσιάσουμε μια σοβαρά αστεία παράσταση.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Καλλιόπη Ταχτσόγλου
Ίρις Χατζηαντωνίου
Βαγγέλης Ρόκκος

Μετάφραση : Μανώλης Σορμαίνης
Σκηνοθεσία : Ιωσήφ Βαρδάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Εύα Μαραθάκη
Σκηνικά - Κοστούμια : Χρήστος Κωνσταντέλλος
Μουσική επιμέλεια : Νέστωρ Κοψιδάς
Φωτισμοί : Νίκος ΒλασόπουλοςΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως