Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Έκτακτα events στην Αποβάθρα: Interplay, Reso Architects, Γιάννης Σκουλάς
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μουσική παράστασηαπό 21 Ιουλίου 2014

[21/7 – 26/7] Τα έκτακτα events του καλοκαιρινού bar «Αποβάθρα» συνεχίζονται...

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014, 9.30 μ.μ.

Interplay

Jazz trio με αυτοσχεδιαστική διάθεση

Οι “InterPlay” είναι ένα multi- instrumental trio.

Kινούνται μεταξύ του κεντρικού και βορειοευρωπαϊκού τζαζ αυτοσχεδιασμού και του δυτικού ενορχηστρωτικού τρόπου σκέψης. Κυρίαρχο στοιχείο της μουσικής τους αποτελεί η ύπαρξη μελωδιών εκφρασμένες μέσα από διάφορους συνδυασμούς οργάνων με σκοπό την ηχοχρωματική πληρότητα. Άλλοτε η κιθάρα διαδέχεται το πιάνο στη βασική έκθεση των θεμάτων και άλλοτε ξεσπούν όλα μαζί σε μια ταυτόχρονη έκρηξη.

O ρόλος κάθε μέλους του γκρουπ στοχεύει στη δημιουργία μιας συνθετικής βάσης πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν και θα διαμορφωθούν οι προσωπικές συνθέσεις, που αποτελούν το μέσο επικοινωνίας των μουσικών με τους ακροατές. Το τρίο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 με συνεχείς live εμφανίσεις.

Νίκος Ροπαϊτης πιάνο - κιθάρα (electric & nylon) – ντραμς

Θοδωρής Ξενάκης πιάνο – πλήκτρα – ντραμς

Ευριπίδης Διονυσιάδης μπάσο (fretted & fretless)


Τρίτη έως και Σάββατο 8-10.00 μ.μ., έως 2 Αυγούστου 2014

Ομάδα Reso Architects

Project “TRENOCASE” - αρχιτεκτονική έκθεση

Το «Project “TRENOCASE”», μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίασή του στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Τα 12 Κουπέ, εξελίσσεται κι επανεκτίθεται στο Μπαρ Αποβάθρα, προτείνοντας την αρχιτεκτονική μεταποίηση κοινόχρηστων χώρων σε οικιστικές μονάδες.
TRENOCASE: Είναι ένα σπίτι? Είναι ένα τρένο? Είναι και τα δυο. Η λέξη προέρχεται από τη σύμπτυξη των ιταλικών λέξεων treno (τραίνο) και casa (σπίτι).
Το Project “TRENOCASE” γεννήθηκε μέσα από την αναζήτηση τρόπων ανακύκλωσης παλιών υλικών. Με την εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών συνθηκών και με οδηγό τα ίδια τα στοιχεία της φύσης δημιουργείται ένα σύστημα σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Στόχος της μελέτης αποτελεί επίσης η σύντομη οικονομική απόσβεση του κόστους της κατασκευής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα. Ενημερωθείτε για την πρωτότυπη αυτή αρχιτεκτονική πρόταση, χαλαρώνοντας στο σαλόνι του βαγονιού με ποτό κι επιλεγμένα μουσικά ακούσματα.

Ομάδα RESO ARCHITECTS (Σοφία Περδικίδου, Ρένος Βαμβακούσης) μελέτη

Χρύσα Δαδίτσου επιμέλεια - φωτισμός


Τρίτη έως και Σάββατο 8-10.00 μ.μ., έως 2 Αυγούστου

Γιάννης Σκουλάς

Εκτός Πλαισίου Χορού”/ έκθεση φωτογραφίας

Η έκθεση του Γιάννη Σκουλά με θέμα τον χορό επιστρέφει στην Αθήνα και εγκαθίσταται στο Τρένο στο Ρουφ.

Οι καλύτερες φωτογραφίες μιας 24χρονης φωτογραφικής πορείας στα βήματα του χορού ταξιδεύουν με τα ιστορικά βαγόνια του Οριάν Εξπρές στον χρόνο και προκαλούν και πάλι το αθηναϊκό κοινό να ανακαλέσει θερινές μνήμες Ηρωδείου.

Πρόκειται για μια πορεία που αναφέρεται στις σημαντικότερες παραστάσεις διεθνούς κύρους μπαλέτων ή χοροθεάτρων, που ευτύχησαν να παρουσιαστούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο με φόντο την Ακρόπολη.

Με τον φακό του ο φωτογράφος αποδρά από το καθιερωμένο πλαίσιο αποτύπωσης του χορού, επιχειρώντας τη δική του υπέρβαση, ώστε να αποδώσει την αίσθηση της αέναης κίνησης σωμάτων και ψυχών.

Παρόντες - αν και κάποιοι οριστικά απόντες- η Pina Bausch, ο Alvin Ailey, οι Momix, οι Tango por Dos, τα μπαλέτα Μπολσόι της Αγίας Πετρούπολης, της Λυόν, του Μόντε Κάρλο, καθώς και η Σοφία Σπυράτου, η Μάρω Γρηγορίου και άλλοι Έλληνες χορογράφοι.

Ο Ανδρέας Ρικάκης, ιστορικός-κριτικός χορού, σημειώνει για την έκθεση:

"Ο Γιάννης Σκουλάς φωτογραφίζει την αύρα που αναδύεται από όλη τη σωματική, πνευματική και ψυχική (ακριβώς) προσπάθεια του χορευτή για την έκφραση του χορευτικού αιτουμένου. Φωτογραφίζει την ψυχή του."

και ο φωτογράφος αναφέρει:

"...Πώς συλλαμβάνονται οι στιγμές πριν τη στιγμή; Πώς μεταφέρεται το πάθος όσο αυτό φουντώνει; Πώς αναδεικνύεται η μαγεία πριν τελειώσει το μαγικό;

...Στα χρόνια που φωτογράφιζα χορό, ήμουν κι εγώ στη σκηνή, αν και κάτω απ’ αυτήν.

...Το ζητούμενό μου ήταν να κάνω μια χορευτική φωτογραφία. Κινούμενη χωρίς να' ναι κουνημένη. Κι έτσι βρήκα πως παντού μέσα στην τέχνη του χορού υπάρχει μια αποφασιστική στιγμή."ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως