Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
The Jazz Express
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μουσική παράστασηαπό 04 Νοεμβρίου 2014
Media
The Jazz Express

Μία μουσική περιπέτεια στον κόσμο της τζαζ

Ο Μάρκος Παπασηφάκις και το πλήρωμα του Jazz Express, με όχημα το σπάνιο βαγόνι του Orient Express, μας ταξιδεύουν στην Αμερική του Κραχ και στην ιστορία των Μπλουζ και της Τζαζ, από την Νέα Ορλεάνη στο Κάνσας Σίτυ κι από κει στην Νέα Υόρκη, με μια υποβλητικά σκηνοθετημένη μουσική παράσταση με εναλλαγή λόγου, ήχου και συντελεστών.

Με αφετηρία την πολυπολιτισμική και πολυφυλετική Νέα Ορλεάνη της δεκαετίας του ’20, το Jazz Express αναχωρεί με κατεύθυνση βόρεια, προς το Κάνσας Σίτυ. Την περίοδο αυτή, ιδιοφυείς μουσικές προσωπικότητες, όπως οι Kurt Weill, Cole Porter, Duke Ellington και George Gershwin χρησιμοποιούν ως εκφραστικό όχημα τα μιούζικαλ και τις υπερπαραγωγές των μεγάλων θεάτρων. Την ίδια στιγμή ένα εναλλακτικό ρεπερτόριο γεννιέται μέσα από την καταπίεση της ποτοαπαγόρευσης, τη δυστυχία και την απόλυτη φτώχεια, που φέρνει το μεγάλο κραχ του ΄29.

Το Jazz Express φτάνει στη Νέα Υόρκη παραμονές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι “Big Bands” κυριαρχούν, ενώ παράλληλα η Be-bop σκηνή ζυμώνεται στα υπόγεια κλαμπάκια της πόλης. Μέσα σε αυτά τα λιτά, σκοτεινά και περιθωριακά μαγαζιά ξεπηδούν οι εκφραστές της μεταπολεμικής τζαζ. Μεγάλες μορφές, όπως οι Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Charles Mingus και άλλοι πολλοί, διαμορφώνουν ένα νέο ρεύμα, μέσα από πειραματισμούς, αυτοσχεδιάζοντας και “συνομιλώντας” μουσικά μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η περιπλάνηση μας τελειώνει γυρνώντας πίσω στην Νέα Ορλεάνη, μ’ ένα μπλουζ, που συμβολίζει την επιστροφή στο αρχέγονο πνεύμα της τζαζ και στην απλότητα, που πολλές φορές χάνεται στον αγώνα της καθημερινότητας και στην υπερ-πληροφόρηση της εποχής μας.

Μία εξαιρετική ορχήστρα αποτελούμενη από τους Μάρκο Παπασηφάκι στην κιθάρα και τη φωνή, τον Μάνο Αθανασιάδη στο πιάνο και τον Γιώργο Ρούλο στο κοντραμπάσο συνοδεύουν δύο ξεχωριστές και πολύ ταλαντούχες τραγουδίστριες σε ένα πρόγραμμα δύο κύκλων, διαμορφωμένο και ταιριασμένο στη ιδιαιτερότητα της κάθε φωνής. Στον πρώτο κύκλο η Μαντώ Παναγιωτάκη, στον δεύτερο η Μιράντα Μακρυνιώτη.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. έως και το Σάββατο 4 Απριλίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος 10 €

Διάρκεια παράστασης 100΄

Ηλεκτρονική προπώληση:

www.viva.gr/tickets/music/treno-rouf/the-jazz-expressΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως