Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Μία jazz βραδιά / Σάββατο 12 Μαρτίου στις 21:30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μουσική παράσταση12 Μαρτίου 2016
Media
Μία jazz βραδιά / Σάββατο 12 Μαρτίου στις 21:30

μία jazz βραδιά

το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 21:30

Το Baby Trio δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Κοντραφούρη, για να εκφράσει την αθωότητα, τον εφηβικό ενθουσιασμό και όλα τα συναισθήματα που καταλαμβάνουν ένα νέο μουσικό, όταν ξεκινά να παίζει σε ένα συγκρότημα μαζί με τους φίλους του. Εκφράζει όλες εκείνες τις «μη ρεαλιστικές προσδοκίες», με τις οποίες ξεκινά ένας μουσικός την επαγγελματική του σταδιοδρομία, προτού ωριμάσει πλήρως μέσα από τις εμπειρίες της ενήλικες ζωής.

Οι μουσικοί που απαρτίζουν το Trio είναι πάντα κάτω των εικοσιπέντε ετών (πλην του ιδρυτή, φυσικά). Όταν ένα μέλος περάσει το ηλικιακό αυτό όριο, αποχωρεί και τη θέση του παίρνει άλλος νεαρός μουσικός. Από το 2008 που δημιουργήθηκε το Baby Trio, έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και έχει γνωρίσει πολλές «ενσαρκώσεις». Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην 5η του ενσάρκωση και αποτελείται από τους Γιώργο Κοντραφούρη (Hammond organ), Μιχάλη Τσιφτσή (κιθάρα) και Γιάννη Παπαδούλη (ντραμς).

Ο Γιώργος Κοντραφούρης έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Μέχρι σήμερα έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία.

Θεωρείται από τους σημαντικότερους μουσικούς Hammond organ στην Ευρώπη, με παρουσία στην διεθνή μουσική σκηνή και δισκογραφία. Από τις κορυφαίες και πιο ανήσυχες φυσιογνωμίες της γενιάς του στον χώρο της ελληνικής τζαζ, χειρίζεται το Hammond organ με το δικό του, εντελώς προσωπικό ιδίωμα. Παρότι στην αρχή της πορείας του μας συστήθηκε ως πιανίστας και γρήγορα καθιερώθηκε ως μία από τις δημιουργικότερες και σημαντικότερες πιανιστικές «φωνές» της γενιάς του, δεν άργησε να στραφεί στο Hammond organ.

Μέσα στο 2016 αναμένεται η κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με πιάνο: “Haunted Poems” (Puzzlemusik).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στις 21:30

στο Θεατρικό Βαγόνι

Γενική Είσοδος: 10€

Ηλεκτρονική προπώληση:

www.viva.gr/tickets/music/to-treno-sto-rouf/giorgos-kontrafouris-baby-trio/

Wagon-Bar & Wagon-Restaurant ανοικτά έως αργά (εκτός Δευτέρας)

κρασί 3,5€ / ποτό 5,5€ & φαγητό από 5€ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…