Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Τι είδε ο μηχανοδηγός…με τη Μαρία Ευθυμίου (2ος κύκλος)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Λόγοςαπό 06 Φεβρουαρίου 2018
Media
Τι είδε ο μηχανοδηγός…με τη Μαρία Ευθυμίου (2ος κύκλος)

Μετά το αδιαχώρητο που προκλήθηκε στις διαλέξεις της Μαρίας Ευθυμίου τον περασμένο Νοέμβριο για την ιστορία του Ελληνικού και Παγκόσμιου Σιδηροδρόμου, η γνωστή Aναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών επιστρέφει για 4 Τρίτες του Φεβρουαρίου στις 6, 13, 20 & 27/2/2018 στις 20:00 στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Με αφορμή τους εορτασμούς για τα 20 χρόνια της λειτουργίας της μοναδικής στον κόσμο Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, η Τατιάνα Λύγαρη, δημιουργός του γνωστού σιδηροδρομικού πολυχώρου πολιτισμού «το Τρένο στο Ρουφ», προσκαλεί την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου να μεταγγίσει στο κοινό με τον απαράμιλλο προσωπικό της τρόπο τις ιστορικές γνώσεις της για τα σημαντικά γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί σε τρένα και σιδηροδρομικούς σταθμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Απροσδόκητα συμβάντα στις ράγεςκαι ανέκδοτες ιστορίες των δύο τελευταίων αιώνων, γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό, προσφέρουν μια μοναδική ιστορική εμπειρία!

Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, απ’ όπου έλαβε τον τίτλο της διδάκτορος Ιστορίας. Από το 1981 διδάσκει Ιστορία του Νέου Ελληνισμού και Παγκόσμια Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα έτη 1990-1991 και 1993-1995 δίδαξε Ιστορία του Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιστοίχως.Σπούδασε, εκτός από τα ελληνικά, επτά γλώσσες. Έχει εκδώσει τρία βιβλία και δημοσιεύσει περισσότερα από 70 άρθρα σε ιστορικά περιοδικά, πρακτικά διεθνών συνεδρίων και συλλογικές εκδόσεις. Στο διαδικτυακό εγχείρημα Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης μετέχει με συνολικά έξι Κύκλους Ιστορίας. Κατά την τελευταία δεκαετία, δίδαξε δωρεάν μαθήματα Ιστορίας στο ευρύ κοινό, σε όλη την Ελλάδα, τα οποία και παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες ακροατές, επί συνολικά 2.300 ώρες διδασκαλίας. Το 2013 βραβεύτηκε με το "Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη Β. Ξανθόπουλου - Στέφανου Πνευματικού".

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Θεατρικό Βαγόνι
Τρίτη 6, 13, 20 & 27/2/2018 στις 20:00
Γενική Είσοδος 5€
Διάρκεια 90΄
Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/seminars/amaxostoixia-to-treno-sto-rouf/ti-eide-o-mixanodigos/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Wi-Fi / Δωρεάν ParkinΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως