Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Mare Nostrum, στην αγκαλιά σου θάλασσα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
19 Μαρτίου 2022
Media
Mare Nostrum, στην αγκαλιά σου θάλασσα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

Ένας σπάνιος μουσικός περίπλους σε όλα τα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου 
σε 16 γλώσσες και διαλέκτους 
ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, αραβικά, τούρκικα, παλαιστινιακά, σεφαραδίτικα,  εβραϊκά, αλβανικά, κυπριακά, Κάτω Ιταλίας κ.α.

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο και η Τατιάνα Λύγαρη προτείνουν ένα μουσικό ταξίδι - αφιέρωμα στη Μεσόγειο, τη θάλασσα με τα 23 διαφορετικά πρόσωπα, μιας και βρέχει τις ακτές 23 διαφορετικών χωρών και η Αθηνά Ρούτση με μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών «σαλπάρουν» για τα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου, την Αλεξάνδρεια και το Γιβραλτάρ, το Σουέζ και τη Μασσαλία, τη Νάπολη, τη Γένοβα, τον Βόσπορο, τη Χάιφα, τον Πειραιά και τόσα άλλα.

Mare Nostrum είναι η Μεσόγειός μας, η θάλασσα που γέννησε αρχαίους πολιτισμούς, έζησε συγκρούσεις, πολέμους αλλά και λαμπρές μέρες πνευματικής και πολιτιστικής δόξας. Με τη στρατηγική της θέση και το ήπιο κλίμα της έγινε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Εδώ και αιώνες, το ίδιο ζεστό κύμα, η ίδια θαλασσινή αύρα ενώνει αλλά και χωρίζει λαούς με διαφορετική γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό, αλλά με το ίδιο έντονο ταμπεραμέντο και την ίδια αγάπη για εξερευνήσεις και ταξίδια στο απέραντο γαλάζιο της.

Αυτή η θάλασσα γέννησε μουσικές και μελωδίες ποτισμένες από την αλμύρα της, μπολιασμένες με την προσμονή του έρωτα και της αντάμωσης, ζωγραφισμένες με τα χρώματα της χαράς και του γλεντιού αλλά και του νόστου, της περιπλάνησης και του αβάσταχτου πόνου της μετανάστευσης και της ξενιτιάς. Μελωδίες απρόσμενα οικείες, που αναγνωρίζουμε και μας συγκινούν, γιατί αγγίζουν στα μύχια της ψυχής μας την κοινή μας καταγωγή –τη Θάλασσά μας, τη Μεσόγειο.

Τατιάνα Λύγαρη καλλιτεχνική επιμέλεια 
Αθηνά Ρούτση φωνή, μουσική επιμέλεια 
Άλκηστις Ραυτοπούλου πιάνο, μουσική επιμέλεια, ενορχηστρώσεις, διασκευές  
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης κιθάρες 
Φώτης Μυλωνάς φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο 
Κυριάκος Ταπάκης ούτι, λαούτο, λαούδ, μπάσο 
Λουκάς Μεταξάς κρουστά 
Σάκης Μπιρμπίλης φωτισμοί 
Σπύρος Σπύρου ηχοληψία 

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 20.30 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος 
πληροφορίες & εισιτήρια https://www.megaron.gr/event/mare-nostrum/ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως