Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Έκτακτα events στην Αποβάθρα: Σταύρος Παπασταύρου & Μάρθα Μορελεόν, Μηνάς Αλεξιάδης, Reso Architects, Γιάννης Σκουλάς
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
από 11 Ιουλίου 2014

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, 9.30 μ.μ.
Σταύρος Παπασταύρου & Μάρθα Μορελεόν
latin μουσική με χορευτική διάθεση
Δυο αγαπημένοι φίλοι συναντιούνται και πάλι επί σκηνής μετά από χρόνια! Ο Σταύρος Παπασταύρου και η Μάρθα Μορελεόν στήνουν για σας ένα ζωηρό latin party στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ, με τραγούδια από τη Λατινική Αμερική και όχι μόνο... Ένα δροσερό χορευτικό πρόγραμμα, γεμάτο κέφι και ενέργεια, ειδικά φτιαγμένο για τις καλοκαιρινές νύχτες της πόλης, που θα ΡΟΥΦήξετε ...«μονο-ΡΟΥΦ»!
Σταύρος Παπασταύρου τραγούδικιθάρα
Μάρθα Μορελεόν τραγούδι
Άλκηστις Ραυτοπούλου πιάνο
Φώτης Μυλωνάς φλάουτομπάσο
Pedro Fabian κρουστά


Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, 9.30 μ.μ.
Μηνάς Αλεξιάδης
Α Journey into Jazz… in summer
Ο Μηνάς Αλεξιάδης συμπράττει με κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, σ’ ένα ρεπερτόριο με επιλεγμένα jazz standards, latin και blues: συνθέσεις των Charlie Parker, John Coltrane, Miles Davis, Cole Porter, Horace Silver κ.α.
Μηνάς Αλεξιάδης: πιάνο, πλήκτρα
Τάκης Πατερέλης : άλτο σαξόφωνο
Περικλής Τριβόλης: κοντραμπάσο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος: ντραμς

 


Τρίτη έως και Σάββατο 8-10.00 μ.μ., έως 2 Αυγούστου 2014
Ομάδα Reso Architects
Project “TRENOCASE” - αρχιτεκτονική έκθεση
Το «Project “TRENOCASE”», μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίασή του στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Τα 12 Κουπέ, εξελίσσεται κι επανεκτίθεται στο Μπαρ Αποβάθρα, προτείνοντας την αρχιτεκτονική μεταποίηση κοινόχρηστων χώρων σε οικιστικές μονάδες.
TRENOCASE: Είναι ένα σπίτι? Είναι ένα τρένο? Είναι και τα δυο. Η λέξη προέρχεται από τη σύμπτυξη των ιταλικών λέξεων treno (τραίνο) και casa (σπίτι).
Το Project “TRENOCASE” γεννήθηκε μέσα από την αναζήτηση τρόπων ανακύκλωσης παλιών υλικών. Με την εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών συνθηκών και με οδηγό τα ίδια τα στοιχεία της φύσης δημιουργείται ένα σύστημα σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Στόχος της μελέτης αποτελεί επίσης η σύντομη οικονομική απόσβεση του κόστους της κατασκευής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα. Ενημερωθείτε για την πρωτότυπη αυτή αρχιτεκτονική πρόταση, χαλαρώνοντας στο σαλόνι του βαγονιού με ποτό κι επιλεγμένα μουσικά ακούσματα.
Ομάδα RESO ARCHITECTS (Σοφία Περδικίδου, Ρένος Βαμβακούσης) μελέτη
Χρύσα Δαδίτσου επιμέλεια - φωτισμός


Τρίτη έως και Σάββατο 8-10.00 μ.μ., έως 2 Αυγούστου 2014
Γιάννης Σκουλάς
“Εκτός Πλαισίου Χορού” - έκθεση φωτογραφίας
Η έκθεση του Γιάννη Σκουλά με θέμα τον χορό επιστρέφει στην Αθήνα και εγκαθίσταται στο Τρένο στο Ρουφ.
Οι καλύτερες φωτογραφίες μιας 24χρονης φωτογραφικής πορείας στα βήματα του χορού ταξιδεύουν με τα ιστορικά βαγόνια του Οριάν Εξπρές στον χρόνο και προκαλούν και πάλι το αθηναϊκό κοινό να ανακαλέσει θερινές μνήμες Ηρωδείου.
Πρόκειται για μια πορεία που αναφέρεται στις σημαντικότερες παραστάσεις διεθνούς κύρους μπαλέτων ή χοροθεάτρων, που ευτύχησαν να παρουσιαστούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο με φόντο την Ακρόπολη.
Με τον φακό του ο φωτογράφος αποδρά από το καθιερωμένο πλαίσιο αποτύπωσης του χορού, επιχειρώντας τη δική του υπέρβαση, ώστε να αποδώσει την αίσθηση της αέναης κίνησης σωμάτων και ψυχών.
Παρόντες - αν και κάποιοι οριστικά απόντες- η Pina Bausch, ο Alvin Ailey, οι Momix, οι Tango por Dos, τα μπαλέτα Μπολσόι της Αγίας Πετρούπολης, της Λυόν, του Μόντε Κάρλο, καθώς και η Σοφία Σπυράτου, η Μάρω Γρηγορίου και άλλοι Έλληνες χορογράφοι.
Ο Ανδρέας Ρικάκης, ιστορικός-κριτικός χορού, σημειώνει για την έκθεση:
"Ο Γιάννης Σκουλάς φωτογραφίζει την αύρα που αναδύεται από όλη τη σωματική, πνευματική και ψυχική (ακριβώς) προσπάθεια του χορευτή για την έκφραση του χορευτικού αιτουμένου. Φωτογραφίζει την ψυχή του."
και ο φωτογράφος αναφέρει:
"...Πώς συλλαμβάνονται οι στιγμές πριν τη στιγμή; Πώς μεταφέρεται το πάθος όσο αυτό φουντώνει; Πώς αναδεικνύεται η μαγεία πριν τελειώσει το μαγικό;
...Στα χρόνια που φωτογράφιζα χορό, ήμουν κι εγώ στη σκηνή, αν και κάτω απ’ αυτήν.
...Το ζητούμενό μου ήταν να κάνω μια χορευτική φωτογραφία. Κινούμενη χωρίς να' ναι κουνημένη. Κι έτσι βρήκα πως παντού μέσα στην τέχνη του χορού υπάρχει μια αποφασιστική στιγμή."ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως