Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη και κείμενο της Τζένης Αρσένη, ολοκληρώνει τον 2ο κύκλο επιτυχίας και ταξιδεύει στην Αυστραλία, μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 21/4 στην Αδελαΐδα και στις 23/4 στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, ενώ στις 27/4 θα ακολουθήσει μια παράσταση στο Ντάργουιν, την πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της χώρας, όπου ζουν οι Αβορίγινες.

Τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη, ταξιδεύουν ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών με ένα τρένο του 1950. Αφετηρία του η Αρχαία Ελλάδα και τερματικός σταθμός η Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα της αρχαίου δράματος συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους, το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η δύναμη της ελληνικής ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σε ένα ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ευγενία (Τζένη) Αρσένη συγγραφή / δραματουργία Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθεσία / σκηνικά Ντόρα Λελούδα κοστούμια Φώτης Μυλωνάς μουσική σύνθεση Σπύρος Ρασιδάκης video design Σάκης Μπιρμπίλης φωτισμοί Δανάη Κουρέτα ειδικές κατασκευές

Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη

Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο, μπανσούρι, κρουστά)

Διάρκεια 60΄

 

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.