Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Oι ράγες πίσω μου
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Θεατρική παράστασηαπό 29 Σεπτεμβρίου 2008
Media
Oι ράγες πίσω μου

«Οι ράγες πίσω μου» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα.

Στο παρελθόν έχει κάνει πολλές μεταφράσεις και διασκευές, κείμενα για επιθεωρήσεις και σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Αυτό, όμως, είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο του για το θέατρο.

Ο κεντρικός ήρωας, Θαλής, έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Από τη στιγμή που γεννήθηκε περνούσε απαρατήρητος. v Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά διηγείται υπήρξε πάντα ένας μέτριος σε όλα, ούτε καλός, ούτε κακός. Απλά μέτριος.

Φτάνοντας τώρα στο σιδηροδρομικό σταθμό μιας μικρής πόλης για να συναντήσει τη γυναίκα του, που πρόκειται να φύγει με τον εραστή της, και να την παρακαλέσει να μείνει, αναλογίζεται κομμάτια και αποσπάσματα απ' όλη του τη ζωή και βλέπει να ξεπηδούν μπροστά του πρόσωπα όπως ο πατέρας του, ο αδερφός του, ο συμμαθητής - «είδωλο» στο σχολείο, το κορίτσι της γειτονιάς που ήταν ο πρώτος έρωτας για όλους τους πιτσιρικάδες και η ηχηρή χυλόπιτα του Θαλή, η δασκάλα του που τη φοβόταν αλλά κρυφά την είχε ερωτευτεί, ο χαζός της τάξης που του είχε γίνει κολλιτσίδα, η στριμμένη Θεία Μάρω, η γυναίκα του, ο γιος του κι άλλοι που παίζουν μαζί του σκηνές από την πορεία μιας ολόκληρης ζωής.

Καταλύτης για τον ήρωα ήταν πάντα και είναι μέχρι τέλους η παρουσία, οι στίχοι και τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου, το έργο του οποίου στάθηκε πηγή έμπνευσης και για τον Χάρη Ρώμα για να γράψει τις «Ράγες πίσω μου».

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Θωμαϊς Ανδρούτσου
Δημήτρης Καρατζιάς
Αναστάσης Κολοβός
Χάρης Ρώμας

Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας
Σκηνικά-Κοστούμια: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος ΒλασσόπουλοςΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως