Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας
Secret Railway-Stories: Once upon a time, there was a Train…
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
από 06 Μαρτίου 2016
Media
Secret Railway-Stories: Once upon a time, there was a Train…

Ξεναγήσεις στα ιστορικά βαγόνια του καλλιτεχνικού συρμού

της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

τις Κυριακές 6,13,20,27 Μαρτίου, στις 17:00

Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση και προσέλευση του κοινού, ανανεώνουμε τον κύκλο ξεναγήσεων στον συρμό του Τρένου στο Ρουφ για ακόμη τέσσερις Κυριακές του Μαρτίου.

Για πρώτη φορά το Τρένο στο Ρουφ ανοίγει τις πόρτες των βαγονιών του και αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και ανέκδοτες ιστορίες από τα χρόνια του Όθωνα έως τις μέρες μας, που συναρπάζουν τους ανήσυχους ταξιδευτές αυτής της πόλης!

Η μοναδική στον κόσμο καλλιτεχνική αμαξοστοιχία της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Τατιάνας Λύγαρη, μια παγκόσμια πολιτιστική και σιδηροδρομική πρωτοπορία, είναι ένα σπάνιο μουσειακό «αντικείμενο», ένα διατηρητέο μνημείο της νεότερης ιστορίας και πολιτισμού.

Ακόμη τέσσερις μοναδικές ξεναγήσεις τις Κυριακές 6,13,20 και 27 Μαρτίου μας προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε το Ρουφ, αυτή την ήσυχη κι απόμερη γειτονιά του δήμου της Αθήνας, όπου σταθμεύει από το 1997 ο γνωστός πολιτιστικός συρμός, να μάθουμε άγνωστες ιστορίες των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, να αφεθούμε στη γοητεία των θρυλικών τρένων πολυτελείας του περασμένου αιώνα, να ακολουθήσουμε τις διαδρομές και τις περιπέτειες των πολυταξιδεμένων βαγονιών, να μαγευτούμε από τον μύθο του Orient Express, να ξεναγηθούμε στο παρελθόν αυτού του σπάνιου βιομηχανικού μνημείου αλλά και στα καλλιτεχνικά ταξίδια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, τα τελευταία 19 χρόνια.

Καθίστε αναπαυτικά, σαν σύγχρονοι περιηγητές, σε μια πολυταξιδεμένη επιβατάμαξα, κρυφοκοιτάξτε την κουζίνα του πιο πολυτελούς εστιατορίου πάνω σε ράγες, νιώστε σαν αριστοκράτες του μεσοπολέμου που ταξιδεύουν στο σαλόνι του συρμού Simplon Orient Express κι αγγίξτε τα τραχιά τοιχώματα μιας ξύλινης φορτάμαξας. Ανακαλύψτε τα ξεχασμένα μυστικά των παλαιών, ανακαινισμένων βαγονιών-αντίκα, το καθένα με τη δική του ιστορία και προέλευση. Μάθετε για την παράδοση των πολυτελών σιδηροδρομικών ταξιδιών του περασμένου αιώνα αλλά και το παρελθόν της θρυλικής ατμάμαξας, μιας αναπόσπαστης ψηφίδας της νεοελληνικής μας ιστορίας.

Για μια μοναδική διαδρομή στον χρόνο, την τέχνη και την ιστορία κλείστε πρώτη θέση και ταξιδέψτε με το πιο παράξενο τρένο του κόσμου, ένα καλλιτεχνικό εξπρές!

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

τις Κυριακές 6,13,20,27 Μαρτίου

στις 17.00

Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά

Είσοδος 8€ με ένα απεριτίφ

Ξεναγήσεις κατόπιν συνεννόησης σε αγγλικά και γερμανικά

(min. 15 άτομα)

Ηλεκτρονική προπώληση:

https://www.viva.gr/tickets/tours/to-treno-sto-rouf/secret-railway-stories/ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ,
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως